23948sdkhjf

Fynske robotter skal hjælpe Kina med bekæmpe coronavirus

Den danske robotvirksomhed UVD Robots har netop underskrevet en aftale med kinesiske Sunay Healthcare Supply om levering af robotter til Kinas sundhedsvæsen.

Det blev en realitet onsdag formiddag, da Per Juul Nielsen, CEO, UVD Robots, Su Yan, CEO, Sunay Healthcare Supply, samt Claus Risager, bestyrelsesformand i UVD Robots underskrev en kontrakt på levering af de fynske robotter. 

Det oplyser UVD Robots i en pressemeddelelse.

Selvkørende desinfektion
UVD Robots er en spin off-virksomhed fra Odense Universitetshospital og Blue Ocean Robotics. Sammen har parterne udviklet en selvkørende desinfektionsrobot, der med ultraviolet lys kan dræbe virus og bakterier på overflader og i luften i de lokale, den befinder sig i.

Dermed kan den danske opfindelse bidrage til at begrænse spredningen af coronavirus, uden at udsætte hospitalspersonale for smittefare.

De første robotter er allerede afsendt i denne uge, og i de efterfølgende uger afsendes flere større partier robotter med luftfragt for hurtigst muligt at blive indsat i kampen mod coronavirus.

Allerede i Asien
UVD Robots har i forvejen solgt selvkørende desinfektionsrobotter til især hospitaler i Asien, såvel som til sundhedssektoren i Europa og USA.

Herhjemme er robotten i aktion i aktutmodtagelsen på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa, samt på Hæmatologisk Afdeling på Odense Universitetshospital.  

Desinfektionsrobotterne fra UVD Robots er på markedet i over 40 lande. 

Om UVD Robots

  • UVD Robots er et dansk firma, der blev grundlagt i Odense efter et vellykket udviklingsprojekt mellem Odense Universitetshospital og Blue Ocean Robotics.
  • UVD-robotter er tiltænkt hospitaler og life science-kunder. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11