23948sdkhjf

Stålbro vinder konstruktionsprisen 2019

Den 225 meter lange gangbro ved Køge Nord Station har fået konstruktionsprisen 2019. Det oplyser Dansk Forening for Brobygning og Bærende Konstruktioner (IABSE) på sin hjemmeside.

Bygherren på projektet er Banedanmark. Arkitekter på opgaven har været Cobe i samarbejde med Dissing +Weitling. Rådgivende konstruktionsingeniør på projektet er Cowi, mens Bladt Industries har været hovedentreprenør med M J Eriksson og Jorton som underentreprenører på henholdsvis Terrænarbejder & Fundering og Betonarbejder.

I begrundelsen for pristildelingen lyder det:

- Anerkendelse for tilvejebringelse af en løsning, der kombinerer avanceret ingeniørteknik og unikt arkitektonisk design i en innovativ løsning til glæde for borgere og samfund. Med sine dobbeltkrumme partier er broen en markant del af den nye stations udtryk og skaber et nyt rum for komfort og æstetisk nydelse.

Broen blev indviet i den 31. maj 2019. Det bærende system består af en lukket stålkassedrager, der understøttes på syv direkte funderede understøtninger og med et største spænd på 58 meter over motorvejen.

”IABSE Danmarks konstruktionspris” er indstiftet i 2008 af den danske afdeling af IABSE for at anerkende en bemærkelsesværdig, innovativ, kreativ eller på anden måde inspirerende konstruktion; men ikke nødvendigvis den største, længste, højeste eller på anden måde rekordsættende konstruktion.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094