23948sdkhjf

Mekoprint runder halv milliard

Den danske industrikoncern Mekoprint fortsætter væksten. I det netop offentliggjorte regnskab for 2018/19 øgede Støvring-virksomhed sin toplinje med fem procent og rundede for første gang en halv milliard kroner i omsætning.

Udviklingen er sket på baggrund af en vækststrategi, der foreløbigt har resulteret i en gennemsnitlig årlig vækst på 15 procent i de seneste fire år.

Mekoprint udvikler og producerer elektromekaniske komponenter, metal- og totalløsninger og er opdelt i fire divisioner - Graphic Electronics, Chemigraphics, Mechanics og Cables.

Om Mekoprint

Mekoprint udvikler og producerer produkt-specifikke komponenter og totalløsninger omkring kundernes egen elektronik. Virksomheden har derfor et bredt produktprogram med alt fra betjeningsløsninger til trykte sensorer, kabinetter, finmekaniske komponenter og kabler, der forbinder elektronikken. Kunderne spænder også bredt fra små teknologivirksomheder til nogle af verdens førende industri- og elektronikvirksomheder som Bosch, Siemens, Danfoss og Grundfos. Mekoprint består af over 550 medarbejdere i Danmark, Polen, Ukraine og Kina med fælles fokus på høj kvalitet, automatiserede processer og det gode kundesamarbejde.

Investerer i vækst
Resultatet landede på knap 23 millioner kroner før skat. Bundlinjen er påvirket af store investeringer i fabriksudvidelser og implementering af nye teknologier. Investeringerne skal sikre en fortsat høj vækst.

I pressemeddelelsen skriver Mekoprint, og investeringerne er den primære årsag til faldet i indtjeningen, der er gået fra 27,5 mio. kr. til 22,9 millioner kroner før skat i det nyeste regnskab. 

- Vores udvikling er præget af et ekstraordinært højt investeringsniveau på 44 millioner kroner i fabriksudvidelser og nye produktionsteknologier. Herudover arbejder vi med flere store kundeprojekter, som kræver organisatoriske investeringer nu, men først giver indtjeningseffekt om 1-2 år, forklarer CEO Anders Kold i en pressemedddelelse og fortsætter:

- Som familieejet virksomhed har vi et langt strategisk sigte, og det vigtigste for os er, at vores kundetilfredshed er stigende i takt med, at vi bliver involveret tidligt i produktudviklingen sammen med vores kunder.

Mekoprint har danske afdelinger i Aalborg, Støvring, Hornslet og København, Herudover har Mekoprint datterselskaber i Polen, Ukraine og Hong Kong.

Positive forventninger til fremtiden
Mekoprint vil også i de kommende år have fokus på vækst med stadig større internationalt samarbejde og tilstedeværelse.

I nuværende regnskabsår 2019/20 er der et fortsat højt investeringsniveau på 40 millioner kroner i avancerede produktionsteknologier, digitalisering af kundesamarbejdet og en fabriksåbning i Ukraine, som tilsammen giver en endnu større global konkurrenceevne.

Mekoprint forventer en øget top- og bundlinje i 2019/20 trods de aktuelle markedsmæssige usikkerheder.

Mekoprint Holding A/S
mio. kr. 2018/19 2017/18
Nettoomsætning 500,1 477,4
Resultat af primær drift 27,0 32,9
Resultat før skat 22,9 27,5
Årets resultat 18,3 21,7
Balancesum 510,0 470,3
Egenkapital 210,9 192,4
Antal ansatte(gns.) 534 525
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2019
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.132