23948sdkhjf

Industritekniker.nu indtog Århus

Industritekniker.nu står bag en række supportteams, som geografisk er koblet op på de tekniske skoler rundt om i landet.

Bare ikke i Århus, hvor det endnu ikke er lykkedes at få et supportteam stablet på benene.

Derfor blev der i går prøvet igen, for støtteforeningen mener, at der bør være potentiale i at have et supportteam i Danmarks næststørste by. Men i stedet for blot at invitere til møde med kaffe og snak om rekruttering af lærlinge og industriteknikeruddannelsen, var agendaen en helt anden.

- Vi vil prøve noget nyt for at tiltrække nogle flere virksomheder. Vi vil være nørdet på den fede måde, sagde uddannelseskonsulent Preben Nyhus fra Industritekniker.nu, der udelukkende har til formål at få flere unge mennesker til at vælge uddannelsen som enten industritekniker eller værktøjsmager.

Og den nye strategi gav bonus – og fuldt hus på Aarhus Tech. Mange virksomheder mødte op for at høre, hvad blandt andet DAMRC kunne fortælle om fire forskellige teknologier, som alle kan skabe signifikante forbedringer.

Fra Edstrøms Værktøjsmaskiner blev det demonstreret, hvad skolens 5-aksede Haas kan skabe af emner. Seco Tools holdt sig ikke tilbage og fortalte om forskellige strategier inden for skærende værktøjer, som kan øge produktiviteten på den spåntagende maskine.

Uddannelsesleder Søren Madsen fra Aarhus Tech var begejstret for arrangementet og håber, der nu er basis for at få skabt et østjysk supportteam – og at kendskabet til uddannelsen som industritekniker får et løft. Nu skal det i hvert fald ikke hedde sig, at maskinparken er egnet til teknisk museum. Inden for de sidste par år har skolen investeret i syv nye CNC-styrede Haas-maskiner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079