23948sdkhjf

Stort overskud hos Pureteq

2019 blev året, hvor Pureteq-ejer Erik Skjærbæk for alvor begyndte at få valuta for det trecifrede millionbeløb, han har investeret i den sydfynske producent af scrubbere. Det skriver Fyens.dk.

Foreløbige regnskabstal viser, at Pureteq i 2019 nåede en omsætning på 227 mio. kr. og et overskud før skat på 24 mio. kr.

Det skal sammenholdes med en omsætning på 93 mio. kr. og et overskud før skat på 1,5 mio. kr. i 2018.

Fremgangen skyldes naturligvis, at verdens rederier fra 2020 skal overholde nye krav for, hvor meget svovl de må udlede. For at overholde kravene kan de enten få installeret en scrubber eller bruge svovlfattig olie. Sidstnævnte er der dog mangel på, og det har øget efterspørgslen efter scrubbere.

Paradoksalt nok forventer Erik Skjærbæk dog, at Pureteqs omsætning, på trods af den enorme efterspørgsel efter scrubbere, vil falde lidt i 2020. Det skyldes, at værfterne simpelthen ikke kan følge med på installations-siden.

- Værfterne og skibsrederne har undervurderet, hvor kompliceret det er at installere scrubbere. Floderne i Kina er fyldt med skibe, der venter på at komme ind på værfterne, siger Erik Skjærbæk til Fyens.dk.

Originalartikel: https://fyens.dk/artikel/svendborg-milliard%C3%A6r-p%C3%A5-vej-mod-ny-jackpot

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078