23948sdkhjf

Det sker: Konference skal udfordre den traditionelle forretningsmodel

Den 30. januar 2020 indbyder Servitize.dk til innovationskonference på Martec i Frederikshavn.

Konferencens omdrejningspunkt er ”servitization”, som transformerer industrivirksomheder fra produktleverandører til serviceleverandører. Formålet er at forbedre indtjeningen, forlænge produkters levetid, skabe mere konkurrencedygtige virksomheder og skabe et tættere bånd mellem kunde og leverandør.

Projektet ”Servitize.dk” faciliteres af Force Technology, som har valgt at placere konferencen på Martec, blandt andet på baggrund af maskinmesteruddannelsens placering netop her.

- Et af omdrejningspunkterne i maskinmesteruddannelsen handler om at optimere sammenhængen mellem forbrug og omsætning hos virksomhederne. Derfor vil det ofte være maskinmestre, som vil sidde i stillinger, hvor de ville skulle sælge disse serviceydelser som produkter, og hvor selve produktet bliver sekundært. Derfor giver det rigtig god mening at diskutere servicestrategi og serviceudvikling i en maskinmesterkontekst, og i den forbindelse at være i miljøet her på Martec, siger Jan Jacobsen, uddannelsesleder på Martec.

Arrangementet gennemføres blandt andet i samarbejde med Maskinmestrenes Forening og Marcod, og byder på oplæg fra virksomheder der arbejder med servitization. Virksomhederne Dynamica Ropes, C.C. Jensen og Desmi Pumping Technology kommer og fortæller om, hvordan de allerede nu mærker positive effekter på omsætning, indtjening og relation til kunderne. Hvordan de har udviklet konceptet fra idé til udfordringer, designløsninger og ikke mindst tilpasning af organisation og teknologier.

Endelig vil deltagerne også møde forskere fra Institut for Forretningsudvikling og Teknologi fra AU Herning, som med deres research er med til at sikre den optimale udvikling af virksomhedernes konkurrenceevne under projektet.

Konferencen afrundes med en frokost, samt mulighed for individuel dialog med personer fra Servitize.dk.

Læs mere om konferencen på Servitize.dk’s hjemmeside.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109