23948sdkhjf

Milliardhandel: Danfoss køber hydraulikgigant med 11.000 ansatte

Danfoss springer banken i kæmpe opkøb.

Læs også: EU vil kigge milliardstort Danfoss-køb efter i sømmene

Koncernen har indgået en aftale om at overtage Eatons hydraulikforretning. Opkøbet er en milepæl i Danfoss’ historie og koncernens Going Great strategi, skriver Danfoss i en pressemeddelelse.

Prisen for Eaton Hydraulics, der har 11.000 ansatte, er på cirka 22,2 mia. kr. (3,3 mia. dollars).

- I dag har vi taget et signifikant og transformativt skridt mod at blive en af verdens absolut førende spillere på markedet for mobil- og industrihydraulik. Dette opkøb er en helt enestående mulighed for at kombinere to globale hydraulikforretninger med produktporteføljer og geografisk tilstedeværelse, der i udpræget grad komplimenterer hinanden, siger Kim Fausing, Danfoss CEO.

I pressemeddelelsen skriver koncernen, at Danfoss’ og Eatons hydraulikforretninger begge er markante spillere i industrien, og begge forretninger er globale og kombinationen af deres geografiske fodaftryk skaber en markant tilstedeværelse overalt i verden.

Læs også: Corona forsinker godkendelsen af Danfoss-opkøb

Opkøbet vil give Danfoss adgang til markedet for industrihydraulik, hvor Eaton Hydraulics står stærkt.

Fordobler hydraulikomsætning
Eaton Hydraulics leverer produkter til kunder inden for landbrug, industri, og bygge- og anlægssektoren, og forretningen havde et salg i 2019 på 14,8 mia. kr. (2,2 mia. USD) og 11.000 ansatte.

Eatons hydraulikforretning vil blive lagt sammen med Danfoss’ hydraulikforretning, Danfoss Power Solutions, hvilket vil fordoble koncernens hydraulikforretning. Danfoss har i dag cirka 28.000 ansatte og et salg i 2019 på 7,0 mia. dollars (6,3 mia. euro).

Dermed gør transaktionen også Danfoss en tredjedel større.

- Hydraulik er kernen i Danfoss Power Solutions, og vi har gennem de senere år styrket vores forretning gennem målrettet kundefokus og investeringer i at være teknologiførende. Jeg er sikker på, at vores kunder vil få betydelige fordele af, at vi nu slår to ledende hydraulikforretninger sammen og bliver en af verdens absolut førende hydraulikvirksomheder med fokus på innovation og med et meget bredt udbud af produkter, stærke distributionskanaler og en enorm geografisk rækkevidde, siger Eric Alström, direktør for Danfoss Power Solutions.

Transaktionen er underlagt almindelige betingelser for myndighedsgodkendelse og forventes endelig effektueret ved udgangen af året.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109