23948sdkhjf

I 2040 vil Vestas producere møller uden restaffald

Tidligere på måneden meldte Vestas ud, at man vil være CO2-neutral i 2030.

Læs også: Vestas sætter endnu en nål i verdenskortet

Nu kommer endnu en miljø-udmelding fra den danske vindmølleproducent: I 2040 vil man producere vindmøller helt uden at generere restaffald.

Det skal ske ved at udvikle og implementere en ny affaldsstrategi for hele vindmøllens levetid; lige fra design over produktion til nedtagning. Strategien vil blive lanceret i løbet af de kommende to år.

- At etablere så ambitiøst et mål for affaldsreduktion er afgørende for at sikre en bedre verden for fremtidige generationer, siger Anders Vedel, executive vice president for Vestas Power Solutions, i en pressemeddelelse.

- Det er ikke nok at være førende inden for vindindustrien, hvis man vil bekæmpe de globale udfordringer, vi står over for i dag. Hvis vi skal stå i spidsen for energiomlægningen, må vi være et eksempel på, at man gør det på den mest bæredygtige måde, og det indebærer at gøre bæredygtighed til en del af alt, hvad vi gør, fortsætter han.

I dag er 85 pct. af Vestas vindmøller genbrugelige, men især vinger udgør en udfordring. Som et første skridt på rejsen mod 100 pct. genbrug vil Vestas derfor fokusere på vingerne.

I dag er genbrugsraten ifølge Vestas 44 pct. for vinger. Den vil vindmølleproducenten øge til 50 pct. i 2025 og 55 pct. i 2030.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.313