23948sdkhjf

Orskov Yard tjener dobbelt så mange penge

Ny flydedok og landstrømanlæg er blandt investeringerne efter et regnskabsår, hvor mere end dobbelt så mange kroner fandt vej til bundlinjen

Der var forventninger om, at det forskudte regnskabsår 2018/2019 ville give overskud, men ikke i den grad, som virkeligheden viste sig at byde på. 

Det står klart, efter at Orskov Yard netop har præsenteret sit årsregnskab for perioden, der blev afsluttet ved udgangen af september sidste år. Har toner et overskud på 21 mio. kr. frem på nederste linje, hvilket er mere end en fordobling i forhold til resultatet efter skat på 9 mio. kr. året forinden. 

Forklaren ligger primært i, at der har været mere at rive i for værftet. 

Nogle af vores primære segmenter har set en stigende udnyttelsesgrad af flåden. Offshore-segmentet har stabiliseret sig efter flere års nedtur, hvor skibe nu bliver taget ud af oplæg for – efter et værftsophold – enten at blive genindsat i markedet, søge mod vind-sektoren eller bygget om til en anden funktion, udtaler Orskovs administrerende direktør Lars Fischer i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at servicering af færger og fiskeriet samtidig fortsætter med at være en betydelig del af aktiviteten i værftet. Inden for fiskeriet er det især de store danske, grønlandske og canadiske trawlere, der sammen med nogle af de norske fiskefartøjer kommer til værftet for at få udført vedligeholdelses- og opgraderingsopgaver.

Også i det indeværende år ser der ud til at blive god aktivitet hos Orskov Yard. Lars Fischer lægger ikke skjul på, at der er kamp om kunderne, men oplever trods alt stor søgning mod opgaver, der relaterer sig til nye krav om miljøvenlighed og effektivitet på skibene. 

- Her tre måneder inde i det nye regnskabsår ser vi et fortsat højt aktivitetsniveau med mange spændende opgaver i ordrebogen, herunder installation af miljøforbedrende tiltag såsom ballast water treatment-systemer, nye effektive fremdrivnings- og hjælpemotorer, heat recovery og landstrømsforbindelser, siger han i pressemeddelelsen. 

Som Metal Supplys søstermedie Søfart tidligere har skrevet, har Orskov bestilt en ny flydedok på et værft i Tyrkiet. Den 180 meter lange dok kommer til at udvide værftets kapacitet med 25-30 pct., når den bliver leveret i sommeren i år.

Af andre større investeringer i det forgangne regnskabsår fremhæver værftet indkøbet af et anlæg, der kan forsyne skibe på værft med strøm fra land. Landstrømanlægget er mobilt og kan levere 1.200 kvA ved forskellige spændinger og frekvenser. 

Orskov Yard
mio. kr. 2018/19 2017/18
Nettoomsætning 577 560
Bruttoresultat 155 129
Driftsresultat 28 13
Årets resultat før skat 26 12
Årets resultat 21 9
Egenkapital 36 24
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2019.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078