23948sdkhjf

Støberi søger dialog efter påbud om jernstøv

Siden begyndelsen af 1990’erne af støberiet Sabro været i konflikt med naboerne i den østjyske by Hornslet omkring nedfald af jernstøv i nabolaget.

I 2017 udstedte Miljøstyrelsen et påbud om at stoppe forureningen.

Det påbud ankede Sabro, men nu er det blevet stadfæstet af Miljø- og Fødevareklagenævnet. Dermed har Sabro pligt til at opspore og standse en eventuel forurening, skriver Randers Amtsavis.

Sabro ejes af Kristiansand Skruefabrikk og Mek. Verksted, og her forklarer CEO Tor Berthelsen, at man nu vil gå dialogens vej.

- Vi kontakter Miljøstyrelsen straks efter jul med henblik på en konstruktiv og fremadrettet dialog, siger han til Randers Amtsavis.

Han fastholder dog, at der ikke kan føres bevis for, at jernstøvet i Hornslet stammer fra Sabro, og at støberiet overholder sin miljøgodkendelse. Af samme grund har Sabro sidste år udtaget en stævning mod Miljøstyrelsen, og vil dermed ikke udelukke at gå rettens vej for at bremse påbuddet.

Originalartikel: https://amtsavisen.dk/artikel/omstridt-st%C3%B8beri-taber-vigtige-sager-%C3%A5bner-for-mere-dialog-i-fastl%C3%A5st-sag-om-forurening-med-jernst%C3%B8v

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111