23948sdkhjf

Investorer kaster trecifret millionbeløb i OnRobot

Julen er kommet tidligt til OnRobot på Fyn, der netop har fået tilført intet mindre end 185 mio. kr. fra en gruppe eksterne investorer. 

Pengene skal bruges til at accelerere OnRobots indtog i markederne uden for Danmark. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Nyt samarbejde
Det svimlende beløb stammer blandt andet fra et nyt samarbejde mellem Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsbank, EIB, der har til hensigt at tilføre sammenlagt 1,1 mia. kr. til danske virksomheder.

OnRobot er den første virksomhed, der får penge fra det nye samarbejde.

- OnRobot har allerede været på en flot vækstrejse, og med investeringen her kan virksomheden accelerere udviklingen betydeligt og bringe dansk robotteknologi endnu bredere ud, siger Rolf Kjærgaard, direktør i Vækstfonden.

Vækstfonden investerede første gang i OnRobot i 2016 og har siden fulgt virksomheden på rejsen fra startup til globalt førende leverandør af applikationer til kollaborative robotter, også kaldet cobots.

Ny i bestyrelsen
Udover pengende fra Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsbank, har en række private investorer også investeret i OnRobot.

Der er blandt andet tale om investeringsfirmaet Abridge, som Nicolai Fink Pedersen er direktør for. Han indtræder efter investeringen i OnRobots bestyrelse. 

Om OnRobot

  • OnRobot, med Enrico Krog Iversen i spidsen, blev stiftet i Odense i 2015 og har siden forenet yderligere fire robotvirksomheder under samme brand.
  • Virksomheden er i dag en one-stop-shop for robotgribere og sensorsystemer, som gør det enkelt og hurtigt for industrien at automatisere manuelle opgaver i en produktion.
  • I de første år udviklede OnRobot primært løsninger til robotarme fra Universal Robots, men for nyligt lancerede virksomheden en helt ny platform, der gør det muligt let og intuitivt at benytte OnRobots forskellige produkter på robotarme fra mange forskellige robotproducenter.
  • OnRobot har i dag cirka 180 medarbejdere, salgskontorer i otte lande samt flere end 380 distributører globalt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142