23948sdkhjf

Ny Siemens Gamesa-mølle debuterer i Danmark

Siemens Gamesa har indgået en aftale med Torp Vind I/S om levering af tre vindmøller af den nye type SG 5.0-132 til Torp Vindmøllepark i Struer Kommune.

De tre vindmøller bliver de første i verden af denne type, der vil blive stillet op.

Torp Vindmøllepark får dermed en samlet kapacitet på 15 MW, og den vil blive drevet uden offentlige tilskud.

- Vi udskifter de tre gamle Bonus-møller á hver 1 MW fra 1999. De har altid kørt godt, og med den høje vind, vi har her, forventer vi, at de nye møller vil give os en pæn produktion, siger Carl Lyngs fra Torp Vind.

De private ejere af Torp Vind er lokale landmænd.

- Parken her er langt hen ad vejen lokalt forankret, og jeg er meget glad for alle de positive tilkendegivelser, vi har fået fra naboerne, fortsætter han.

Installationen af Torp Vindmøllepark begynder i sensommeren 2020. Ud over levering og installation af vindmøllerne kommer Siemens Gamesa via en langsigtet servicekontrakt også til at stå for serviceeftersyn og vedligeholdelse af vindmøllerne i de kommende 25 år.

- Vi er glade for, at Torp Vind fornyer vores mangeårige samarbejde ved at vælge vores nye SG 5.0-132, som specifikt er designet til sites med høj vind. Vi har netop introduceret denne mølletype på markedet, og vi glæder os over, at den første ordre kommer fra Danmark, som er et af de markeder, produktet er udviklet til. Ordren her viser, at vores produkt er med til at sikre, at kunderne kan få en positiv business case uden offentlige tilskud, siger Mikael Nielsen, sales director hos Siemens Gamesa.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172