23948sdkhjf

Nilfisk Advance fremstiller 14 meter lang højtryksrenser

Hos Nilfisk Advance i Hadsund har man netop færdiggjort den største højtryksrenser i firmaets historie. Maskinen skal spule blade af skinnerne for BaneDanmark.
Højtryksrenseren fra Nilfisk Advance er så stor, at man har måttet flytte produktionen udenfor, skriver Nordjyske.dk.

Men det er også den største højtryksrenser, der nogensinde er fremstillet på fabrikken.

70 liter vand i minuttet og 90 km i timen
Højtryksrenseren har en dieselmotor på 150 hp, den er 14 meter lang og vejer 27 tons. Den spuler med 800 bar og sender godt 70 liter vand ud i minuttet, mens den snildt når en fart på 90 km i timen. Prisen for hele herligheden er 1,1 mio. kr.

Det er BaneDanmark, der har bestilt skinnerenseren, der om godt 14 dage skal være klar til at suse afsted på de nordjyske skinner. Men allerførst skal den fra Hadsund til Roskilde for at blive monteret på en godsvogn.

Håber på flere ordrer
Tidligere har Nilfisk Advance leveret tre skinnerensere til BaneDanmark, der gerne ville have en maskine, der kunne køre hurtigere og spule mere.

Gruppeleder fra Nilfisk Advance Lars Therkildsen håber, at der følger flere ordrer i kølvandet på denne.

Maskinen skal være med til at bringe antallet af påvirkede tog i efteråret endnu længere ned, end antallet af påvirkede tog i 2010, hvilket var 1450.

Superspuleren skal som BaneDanmarks øvrige løvfaldstroljer køre om natten.

- Den store dieselmotor larmer, men vi har bestræbt os på at isolere den så godt som muligt, så den ikke vækker folk, fortæller Lars Therkildsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188