23948sdkhjf

Stantræk er kommet ind i fiberlaser-alderen

Den østjyske underleverandør har investeret i yderligere udstyr i skikkelse af en Trulaser 3030 6 kW fiberlaser fra Trumpf.

Læs også: Stantræk tager et pusterum

- Vi har tidligere haft to Trumpf CO2-lasere og har valgt at investere i en fiberlaser - også qua at den har nogle andre muligheder end en CO2-laser i og med at den kan skære i andre materialer, har en højere produktivitet og er mere energieffektiv, fortæller administrerende direktør Morten Petri Lauritsen.

Helt konkret har den nye fiberlaser erstattet den ene CO2-laser hos Stantræk, mens den anden forbliver i drift. Dermed operer virksomheden stadig med to laserskærere.

At valget er faldet på en fiberlaser og ikke endnu en CO2-laser har krævet en længere proces.

- Vi var i svære overvejelser, qua at vores kunder er vant til en særdeles høj finish på vores laserkvalitet, men vi må tilstå, at efter et særdeles tæt samarbejde med AVN Gruppen, der varetager salget af Trumpf-udstyr, må vi konstatere, at det lever fuldt ud op til den finishgrad og de forventninger, vores kunder har, forklarer Morten Petri Lauritsen.

Fiberlaseren er allerede i fuld drift på fabrikken i Lystrup uden for Århus.

- Implementeringen er forløbet smertefrit, og vi glæder os over, at den allerede fra dag et er flot belagt og fungerer særdeles upåklageligt. Det der glæder os ydermere er, at vi har tilkøbt en automations-unit, som bidrager til, at vores fiberlaser kan køre ubemandet, og det er en kæmpe fordel, når vi gerne vil producere ud i de mørke nattetimer og weekender, siger Morten Petri Lauritsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125