23948sdkhjf

HydraSpecma får ny topchef

Administrerende direktør i HydraSpecma, Erik Lodberg, har valgt at træde tilbage efter i 45 år i koncernen.

Læs også: Corona reducerer HydraSpecmas overskud til en tredjedel

Erik Lodberg blev ansat i virksomheden i 1974, hvor den under navnet Hydra-Grene havde otte ansatte og en omsætning på 5 mio. kr.

På daværende tidspunkt var Erik Lodberg 20 år gammel og arbejdede som reservedelsekspedient hos Ford i Ringkøbing.

10 år efter var antallet af medarbejdere steget til 24, og omsætningen var næsten tidoblet til 51 mio. kr.

I 1988 blev Hydra-Grene solgt til industrikonglomeratet Schouw & Co., og på daværende tidspunkt var Erik Lodberg forfremmet til vicedirektør. Ti år senere – nemlig i 1998 – blev han udpeget til administrerende direktør for Hydra-Grene A/S.

Læs også: Coronakrise sætter stopper for væksten hos HydraSpecma

I november 2015 blev købet af den svenske storebror og konkurrent Specma en realitet, og Erik Lodberg stod nu i spidsen for Nordens koncern inden for specialiseret hydraulikteknologi med kunder i blandt andet industri-, vind-, marine- og offshoresektoren. På daværende tidspunkt omsatte Hydra-Grene for knap 600 mio. kr., mens Specma omsatte for 1,35 mia. svenske kr.

66-årig Erik Lodberg stopper med udgangen af 2019, men fortsætter dog som bestyrelsesmedlem i HydraSpecma.

Erfarne kræfter skal fortsætte i samme spor
Generationsskiftet er velplanlagt og den naturlige arvtager er Morten Kjær, der i 2013 blev ansat som forretningsudviklingschef, og som spillede en afgørende rolle i købet af Specma.

Morten Kjær har en lang international karriere bag sig og er i dag bosiddende i Göteborg som administrerende direktør for det svenske ben i HydraSpecma. Han er som sin mentor født og opvokset i Ringkøbing-Skjern-området og vender i slutningen af 2020 tilbage til Skjern, hvor HydraSpecmas hovedsæde fortsat skal ligge. Lederkollegaen

Læs også: Vindmøller puster til væksten hos HydraSpecma

Henrik Sillesen fortsætter som direktør for den oprindelige forretning og sammen udgør de direktionen i HydraSpecma.

Strategien er en fortsat udbygning af HydraSpecma som en nordisk markedsleder og global aktør inden for hydrauliske komponenter og systemer til industrien og eftermarkedet. HydraSpecma har i dag egne virksomheder i Danmark, Sverige, Finland, Polen, England, Kina, Indien, Brasilien og USA.

HydraSpecma forventer i 2019 at realisere en omsætning i størrelsesordenen 2,1 mia. kr. og en indtjening (ebitda) i intervallet 210-220 mio. kr.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126