23948sdkhjf

Bast & Co overtager aktiviteter fra kendt maskinproducent

Vejlensiske Bast & Co A/S overtager service, reservedelssalg og garantiforpligtelser fra AMC-Schou AS, som lukker til efteråret.
Samtidig åbnes der mulighed for ansættelse af en række erfarne AMC-medarbejdere.

Galten-virksomheden AMC-Schou er grundlagt i 1951. HMF-koncernen, som AMC-Schou siden 1981 har været en del af, har igennem længere tid forsøgt at sælge datterselskabet. Da det ikke har været muligt, har man set sig nødsaget til at lukke firmaet i Galten til efteråret, når de igangværende ordrer er færdigproduceret og leveret.

I den forbindelse har det været koncernen magtpåliggende fortsat at sikre AMC-kunderne nem adgang til reservedele og kvalificeret service. Det har resulteret i en aftale med vejlensiske Bast & Co A/S, som pr. 1/10 overtager salg af reservedele samt servicering af værktøjsmaskiner fra AMC-Schou i ind- og udland. Ligeledes overtager Bast & Co A/S garantiforpligtelserne på AMC-Schous produkter.

– Produktionen af AMC-maskiner standser med virksomhedens lukning, men det ændrer ikke på, at de fortsat er installeret i tusindtal over hele verden. Vi vil ikke lade mangeårige kunder i stikken, så vi er glade for aftalen med Bast & Co, som vil bidrage til problemfri drift i mange år endnu, siger Peter Aarø Rasmussen, direktør for AMC-Schou AS.

Eftermarkedspersonale kan få arbejde hos Bast & Co
Aftalen åbner også mulighed for, at Bast & Co kan ansætte en del af eftermarkedspersonalet fra AMC-Schou. I moderselskabet er man glad for, at en kreds af erfarne medarbejdere på den måde kan opnå fortsat beskæftigelse efter AMC-Schous lukning – til glæde for alle involverede parter.

– Vi føler et stort ansvar over for vores kunder efter lukningen, og derfor rettede vi henvendelse til Bast & Co. Fra vores mangeårige samarbejde kender vi dem som en kompetent virksomhed, der besidder stor erfaring med maskiner fra AMC-Schou. Vi er således glade for, at kunderne fremover både vil have adgang til kompetente fagfolk, som de kender fra AMC-Schou, samt til Bast & Cos store palet af specialister og serviceydelser, siger adm. direktør og koncernchef Ove Trankjær, Højbjerg Maskinfabrik A/S (HMF).

Stort potentiale
Bast & Co A/S har valgt at placere aktiviteterne fra AMC-Schou i et nystiftet selskab, hvor man allerede i første regnskabsår forventer en pæn millionomsætning.

– Vi oplever særdeles stort potentiale i aftalen, som vil bidrage til at øge vores aktivitetsniveau betydeligt. Alene salget af reservedele til AMC-maskiner udgør på årsbasis et pænt millionbeløb, og dertil kommer service og vedligeholdelse. Her ser vi muligheder i at tilbyde servicekontrakter til de hidtidige AMC-kunder, som lige nu kun i begrænset omfang gør brug af den slags aftaler, lyder det fra adm. direktør Jens Hansen.

Direktøren forventer desuden, at en række hidtidige AMC-Schou-kunder vil have interesse i renovering af deres værktøjsmaskiner, hvilket er en af Bast & Cos kernekompetencer.

– Maskinrenovering er et relevant alternativ for mange AMC-kunder, der ikke i fremtiden kan købe nye maskiner fra den hidtidige leverandør. Alt i alt forventer vi derfor i flere omgange at udvide medarbejderstaben, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219