23948sdkhjf

Dansk plastikmand fordobler sin fabrik i Thailand

I 2017 øgede den danske indehaver af virksomheden Bangkok Mold Consultants, Alex Heimdal Petersen, omsætningen med 50 pct., og i 2018 voksede omsætningen med yderligere 60 pct.

Ordretilgangen tegner til, at de positive takter vil fortsætte. Derfor tager Alex Heimdal Petersen nu konsekvensen og øger også på et andet felt: Han fordobler kapaciteten ved nybyggeri og indkøb af flere og større maskiner.

- Vi sætter spaden i jorden midt i 2020 og regner så med, at udvidelsen af fabrikken kan være færdig i første kvartal 2021. Hidtil har vi langt overvejende produceret sprøjtestøbte plastemner for kunder rundt om i hele verden. Heraf også ganske mange danske. Sideløbende har vi fået mere og mere produktion også i jern, og det placerer vi nu i de nye rammer. Dermed fjerner vi jern fra den nuværende del af fabrikken og får så samtidig bedre plads til de stadig større maskiner til plast, forklarer Alex Heimdal Petersen i en pressemeddelelse.

Fabrikken Bangkok Mold Consultants – i daglig tale forkortet til BMC – blev en realitet i 2009, da Alex Heimdal Petersen og hans thailandske kone, Sukanya, besluttede at blive selvstændige virksomhedsejere, efter at han i seks år havde været produktionschef på en plastfabrik i Bangkok. Han stiftede første gang bekendtskab med plastproduktion hos en plastproducent i Juelsminde, hvor han blev voksenlærling og uddannede sig til plastmager.

Egen fabrik
Da han havde været hos plastproducenten i 15 år, blev fabrikken solgt, og en del af medarbejderne mistede deres job. Blandt dem var Alex Heimdal Petersen, som tog fruen under armen og satte kursen mod hendes hjemland, Thailand, og jobbet på plastfabrikken i Bangkok.

Den seneste halve snes år har parret så haft deres egen fabrik i hovedstadens sydvestlige udkant. I en årrække med en anden dansker som medejer. Nu har Alex og Sukanya Heimdal Petersen helt overtaget BMC og tillige købt nabogrunden til udvidelse af fabrikken.

Den første af en række nyinvesteringer er allerede på plads i de eksisterende bygninger. BMC’s hidtil største sprøjtestøbemaskine med kapacitet til 350 tons har netop færdiggjort en portion apparater, som golfspillere kan anvende til at træne både udslag og putting. Det er det danske firma Lucca Golf, der sammen med BMC har udviklet Lucca Golf Swing Trainer.

Plastdutter til fly-dele
Den nye, store sprøjtestøbemaskine har givet BMC mulighed for at trække mange værktøjer hjem fra underleverandører og nu producere in-house.

- Vi er også begyndt at producere ganske mange komponenter til automobilbranchen. Alle de store mærker har produktion af biler i Thailand, og vi leverer en del af de mindre dele. Det samme er tilfældet med flydele, hvor jeg ikke har lov til nærmere at fortælle, hvilke dele det drejer sig om. Kun at det er små og større dippedutter, siger Alex Heimdal Petersen med et smil.

Næste step bliver så forøgelsen af opgaver i jern og metal. Alex Heimdal Petersen har fået tilkendegivelser fra kunder om, at de er glade for, at fabrikken kan tilbyde både plast og jern i eget hus.

- Mange produkter består af begge materialer, og når vi laver det hele, kan vi også samle og pakke de færdige produkter. Eventuelt også med kundernes firmalogoer og brugsanvisninger. Derefter kan vi sende de færdige produkter direkte til slutkunderne rundt om i hele verden, forklarer den danske direktør i Bangkok.

Formene brandsikres
Når nybyggeriet står færdigt, flyttes maskinerne rundt, så jern og metal får den nye del til bukning, stansning af jerndele, CO2-svejsning, TIG-svejsning, boring, fræsning, gevindskæring samt samling af dele og lager. I den nuværende fabriksdel koncentreres plast-produktionen, og her indrettes også et større, brandsikkert form-lager.

- Vi får udviklet mellem 60 og 70 nye værktøjer til sprøjtestøbning hvert år plus cirka 15 stanse-værktøjer til jernindustrien. Derforuden leverer nogle kunder værktøjer fra tidligere leverandører, som flyttes til os. Værktøjerne tilhører altid kunderne, og det er vigtigt, at vi vedligeholder dem og holder dem i god stand, siger Alex Heimdal Petersen.

Den danskejede fabrik i Thailand har det seneste par år øget medarbejderstaben med cirka 40 pct.

- Vi har 26 fuldtidsansatte, hvoraf de fleste i øvrigt bor på værelser her på fabrikken. Vi har også et par familier, hvor både mand og kone arbejder for BMC. Den har vi lejet lejligheder til. Alle kan spise gratis middagsmad og aftensmad. Vi uddanner selv alle vores medarbejdere, og når en medarbejder har været her et år, er vi klar til at støtte med ekstra uddannelse. I øjeblikket er to af pigerne på kontoret ved at tage højere handelsskole for at øge deres kompetencer. To af mændene i produktionen går på teknisk skole og lærer om metalarbejde, fortæller Alex Heimdal Petersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094