23948sdkhjf

Mekoprint klipper snoren til ny produktion

Danske Mekoprint har netop klippet snoren til nye produktionsfaciliteter i Ukraine.

Faciliteterne er øremærket virksomhedens division Mekoprint Cabels, der er beskæftiget med kabelkonfektionering, og montageopgaver.

Det skriver Mekoprint i en pressemeddelelse.

Fra 20 til 100 ansatte
Snoren blev officielt klippet torsdag, men produktionen er allerede i fuld gang med indkøring af de første opgaver til en stor international kunde, oplyser Mekoprint uden at komme nærmere ind på, hvem kunden er.

Produktionen i Ukraine skal til en start beskæftige 20 medarbejdere, men på længere sigt håber Mekoprint at ansætte op mod 80 mere i løbet af 2020.

Supplement til Polen
Aktiviteterne i Ukraine supplerer den eksisterende Mekoprint Cables produktion øst for Warszawa i Polen med 200 medarbejdere. Produktionen i Polen fortsætter den igangværende udvikling med nye teknologier til automatisering af den ellers traditionelt meget manuelle kabelkonfektionering.

- Med de to produktionssteder i både Polen og Ukraine kan Mekoprint Cables tilbyde både geografisk nærhed, teknologisk førerskab og processer, der kan konkurrere direkte med asiatiske leverandører, siger Mekoprint Cables' division director Lars Laungaard Rasmussen.

Etableringen af faciliteterne i Ukraine er sket i et tæt samarbejde med den dansk/ukrainsk ejede metalvirksomhed “Danico LTD”, der siden 1999 har udviklet nichekompetencer inden for rustfri maskinkonstruktioner. Danico LTD leverer primært til den danske Aasted-koncern, der udvikler maskiner til chokoladeindustrien.

Om Mekoprint i Østeuropa
Aktiviteterne i Mekoprint Cables går tilbage til 1995, hvor den første produktion i Polen blev etableret. Produktprogrammet omfatter alt fra enkeltleder- og flerlederkabler til coax og større kabeltræer med både lav- og højtryksstøbte aflastninger og overstøb.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125