23948sdkhjf

Fremadstormende producent af store værktøjer vinder DI Fyns Initiativpris

Ordrebogen er fyldt hos Odense-virksomheden AM Tooling, som blandt andet nyder godt af en kraftig stigende efterspørgsel fra el-bilsproducenter i Tyskland.

Virksomhedens leverancer til det tyske marked er dog ingen ny foreteelse, for virksomheden har i en del år haft store og prestigefyldte kunder som BMW, Audi, Rolls Royce og Scania, som skal bruge værktøjer til blandt andet bilernes pladeelementer.

- Vi har gennem de seneste år sammen med vores bestyrelse truffet nogle vigtige strategiske beslutninger om, hvilke markeder vi skulle angribe, og hvilke typer værktøjer vi skulle satse på. Det er de beslutninger, der slår igennem i disse år. Vi har i den proces været gode til både at fastholde og tiltrække dygtige faglærte medarbejdere på alle niveauer, og uden dem kunne vi ikke gennemføre den gode udvikling vi har været igennem, siger Torben Viby, administrerende direktør AM Tooling.

Det har ikke altid gået så meget fremad for AM Tooling, som det har gjort de senere år. For år tilbage mistede virksomheden kunder til Kina og Polen, og valgte derfor at ændre strategi med mere fokus på eksport.

Virksomheden investerede også i udstyr, som kan fremstille meget store værktøjer på flere meter og op til 20 ton, hvilket kun få producenter kan, da det er meget omkostningstungt i udstyr. Det har dog vist sig at være nøglen til succes og imponerende økonomisk fremgang for AM Tooling.

Derfor går årets Initiativpris fra DI Fyn til AM Tooling.

- Et stort tillykke Til AM Værktøj Odense A/S. Det er fantastisk med så ambitiøse og fremadskuende virksomheder på Fyn, og det viser vejen for andre virksomheder. Det er også vigtigt at anerkende, at AM Værktøj Odense A/S påtager sig ansvaret for at uddanne deres egne faglærte medarbejdere – det er vejen frem, siger Poul Strandmark formand for DI Fyn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078