23948sdkhjf

Høje lønstigninger til industriens folk

Dansk Metals lønopgørelse for de lokale lønforhandlinger viser foreløbig en stigning på 2,53 procent.
Arbejdsgiverne har vist sig villige til at belønne landets metalarbejdere godt for årets indsats. I hvert fald viser Dansk Metals foreløbige tal for forårets lokale lønforhandlinger, at metalarbejderne har haft held til at lokke lønstigninger på 2,53 procent ud af arbejdsgiverne, skriver ErhvervsBladet.

Det svarer til lønstigning på 3,65 kroner i timen. Det skal lægges oven i de cirka tre procent DI og CO-industri har aftalt for de næste tre år, fremgår det af dagens udgave af ErhvervsBladet.

Ifølge ErhvervsBladet giver overenskomsten mere i pension til både arbejdere og funktionærer, barselsperioden udvides, der er nu fuld løn i de sidste fire uger før barsel, bedre lønforhold under sygdom, bedre betaling for søgnehelligdage og en regulering af mindstesatserne.

- Vi har løntallene for lidt under 20 procent af vores medlemmer. Den viser en stigning i alle otte distrikter på 2,53 procent og giver en lønstigning på 3,65 kr. i timen, siger Keld Bækkelund Hansen, der er leder af Metals forhandlingssekretariat, til ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063