23948sdkhjf

Her er de nominerede til Dira Teknologiprisen

Torsdag den 14. november uddeles Dira Teknologiprisen for første gang. Mandag blev tre nominerede offentliggjort.

Kobots er nomineret for sin tilskæringsrobot Amigo, der anvender stemmestyring til betjening af præcisionsskæring. Robotten består af en mobil ramme og en værktøjsadapter til forskellige typer af el-værktøj. Håndværkeren kommunikerer via et headset med robotten, så han har hænderne fri til at udføre sit øvrige arbejde. Amigo spørger løbende efter oplysninger og guider brugeren igennem talekommandoer og skabeloner.

Om nomineringen udtaler juryen blandt andet:

- Med en relativt simpel teknologi, der er smart sammensat, formår Kobots at indføre automation i en branche, der traditionelt ikke anvender højteknologiske løsninger.

Enabled Robotics er nomineret for robotten ER-Ability, der kombinerer mobiliteten fra Mir-robotter med Universal Robots robotters evne til at løse komplekse opgaver. Et visionbaseret kalibreringssystem gør robotarmen i stand til at udføre opgaver med millimeterpræcision, selv om armen konstant flytter fra sted til sted.

Om nomineringen udtaler juryen blandt andet:

- Det er et nyt produkt, som man endnu ikke har kunnet købe på markedet, som kombinerer flere robotteknologier på en ny måde.

Innospexion er nomineret for sit produkt Materialesortering med Multi-spektral røngtenteknologi. Produktet er en kompleks scanner, der har funktionelle og effektive enkeltmoduler til varetagelse af sorteringsopgaver i hårde miljøer. Med multi-energi røntgenafbildning kan produktet effektivt og hurtigt sortere materialer mere effektivt, end man kan med eksisterende teknologier.

Om nomineringen udtaler juryen blandt andet:

- Produktet har et stort potentiale i forhold til, at vi lever i en verden, hvor vi skal sortere mere og mere og ikke mindst genbruge vores materialer i højere grad.

De tre nominerede skal pitche deres produkter foran juryen til Dira Business 2019 og igen om aftenen til Dira Business Festmiddag, der finder sted den 14. november.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078