23948sdkhjf

Robotproducent allierer sig med stjernearkitekt

Det fynske robotfirma Odico, der udvikler robotter til byggeindustrien, har indgået et samarbejde med arkitekt Bjarke Ingels. Det skriver TV2 Fyn.

Målet er at få mere træ ind i byggeriet. De fynske robotter skal producere de avancerede og ofte tidskrævende trækonstruktioner baseret på arkitekternes tegninger.

Dermed skaber man en bedre økonomi i arbejdet med træ.

- Alle kan jo lave det samme som en robot. Det er der ingen tvivl om. Men det er ikke rentabelt at få en tømrer til at lave fem forskellige snit i en træklods, før den bliver monteret. Det er simpelthen for dyrt, siger Anders Bundsgaard, administrerende direktør hos Odico, til TV2 Fyn.

Kunstnerisk alliance
Odico har tidligere leveret til byggeriet med kendt, kunstnerisk islet: Olafur Eliassons ikoniske bygning og hovedsæde for Kirk Kapital, Fjordenhus, på Vejle havnefront.

Det 28 meter høje byggeri indeholder er ikke en eneste ret linje, men består i stedet af en stor mængde komplekse geometrier, hvilket gjorde konstruktionen af bygningen kompleks. Med hjælp fra Odico blev det muligt at forene arkitektens vision med bygherrens bekymringer. 

Odico producerede og leverede 4500 kubikmeter støbeforme i EPS til byggepladsen i Vejle, som blev skåret af robotter på firmaets værksted i Odense. 

Originalartikel: https://www.tv2fyn.dk/artikel/fynsk-robotfirma-aabner-samarbejde-med-dansk-stjernearkitekt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094