23948sdkhjf

Celsa Steel Service sender grønt stål til Århus

I et samarbejde med totalentreprenør Per Aarsleff A/S har Celsa Steel Service produceret en særlig CO2-venlig armering til det nye Lighthouse 2.0 projekt på Århus Havn.

Armeringen til projektet er fremstillet med 52 pct. mindre CO2-udledning end LCA Bygs branchestandard, der bruges af danske rådgivere.

Den 8. oktober blev denne ombærings sidste portion armering så leveret i Århus. Armeringen er produceret af 100 pct. genbrugsskrot på stålværket i Norge, der drives på CO2-neutral el fra vandkraft.

Med hele 45 etager, hvoraf to af etagerne er under jorden, bliver Lighthouse 2.0 142 meter højt. Projektet, der indeholder 380 lejligheder med flere caféer og fælleslokaler i forskellige niveauer, er under opførelse i cirka 40 måneder og vil resultere i et samlet byggeareal på ca. 61.000 kvadratmeter.

Celsa Steel Service har til projektet leveret i alt 28 armeringssøjler på hver 64 meter. For at kunne transportere armering anvendt i de borede fundamentspæle, har man måtte dele dem op i fire dele og 112 leveringer på lidt over tre måneder. Selve byggeriet af

Lighthouse 2.0 startede i marts, og leveringerne af armeringen startede i juni.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08