23948sdkhjf

Skrotfirma kræver tocifret millionbeløb af Slagelse Kommune

Skrotfirmaet HJM har nu officielt sendt en stævning afsted mod Slagelse Kommune, der har nedlagt forbud mod, at virksomheden udskiber skrot fra havnen i Korsør. Det skriver SN.dk.

Ifølge SN.dk løber erstatningskravet op i 30-40 mio. kr.

Hovedanken er, at kommunen har nægtet HJM at opføre en 10 meter høj støjmur på havnen – en mur der ellers skulle imødekomme en række naboklager om for meget støj og støv. Virksomheden mener endda, at man har fået et bindende forhåndstilsagn om at kunne opføre muren.

- Der er ingen forklaring på, hvordan dette hænger sammen med, at støjvæggen skulle opføres i et område på en havn, som er udlagt til havneerhverv, og hvor de omliggende virksomheder består i diverse siloer og lagerhaller m.v. - såvel som den virksomhed, der er beliggende på den anden side af Glasværket (kontorlejemål der huser mere end 35 virksomheder, red.) tillige driver virksomhed med håndtering af skrot, hedder det ifølge SN.dk i stævningen.

Virksomheden på ”den anden side”, som der henvises til, er H.J. Hansen Genvindingsindustri, der har udskibet skrot fra inderhavnen siden 2013 – ligesom HJM.

Det bliver dels Byggeklageenheden i Nævnenes Hus i Viborg og dels retten i Næstved, der nu skal tage stilling til sagen.

Slagelse Kommune har ikke ønsket at kommentere sagen over for SN.dk.

Originalartikel: https://sn.dk/Slagelse/Skrotfirma-staevner-kommune-krav-om-kaempe-erstatning/artikel/880247

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172