23948sdkhjf

JP Industri henter mere produktion hjem

Mandag blev en ny Muti CNC-drejecenter leveret hos JP Industri i Kolding.

Det betyder, at virksomheden nu kan løse drejeopgaver inhouse i stedet for som hidtil hos eksterne samarbejdspartnere i Danmark og udlandet.

- Vi har været ude og investere i et Muti CNC-drejecenter, der gør det muligt at færdigbearbejde emnerne i én og samme opspænding. Maskinen er udstyret med roterede værktøjer og Y-akse, så emnerne også kan fræses og bores i samme proces. For at være helt skarp på pris og sikker produktion har vi valgt at programmere maskinen med Mastercam Millturn. Det giver optimal programmering og simulering til blandt andet tilbudsgivning. Derudover er maskinen udstyret med autodør og robot-interface, så maskinen kan køre ubemandet, fortæller Jesper Petersen, direktør og ejer hos JP Industri.

CNC-drejecentret kan bearbejde emner op til Ø250 mm, og den skal efter planen producere emner til det procesudstyr, der er JP Industris hovedkompetence.

Men går alt efter planen, så er det ikke det sidste drejecenter, der skal investeres i.

- Vi har fået lavet strøm klar til tre maskiner. Vi har en del eksterne opgaver også, men den første maskine er købt til internt brug, siger Jesper Petersen.

Han forventer, at den er i fuld drift omkring uge 44.

Dreje-centret er blot seneste skud i insourcing af produktion hos Kolding-virksomheden.

Tidligere på året investerede man i en ny laserkærer og kantbukker. Alt sammen er det et led i en proces, der skal gøre JP Industri i stand til at klare større dele af produktionen selv.

- Det er fleksibiliteten, vi går efter, men vi vil også gerne være uafhængige af underleverandører, hvor der jo altid er en risiko med hensyn til udfordringer på levering, forklarer Jesper Petersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083