23948sdkhjf

HI 2011: Steffca - Bedste messe i 12 år

Midt i en krisetid oplever Nyborg-virksomheden vækst i en sådan grad, at man har benyttet dagene under HI til at købe en ny maskine for en halv million kroner.
Hvad gør man, hvis den skæremaskine, man har lånt til sin stand, bare viser sig at kunne sit kram?

For Mikkel Steffensen, salgsdirektør i Steffca, er svaret simpelt:

- De (Aristo, red.) skulle egentlig have den med tilbage til Hamborg, men nu er den jo brugt. Så vi besluttede os for at købe den, lyder det med et smil, da Metal Supply lægger vejen forbi Nyborg-virksomhedens stand på HI.

½ sodavand som eneste måltid
Steffca har i forvejen to lignende – og større – skæremaskiner fra Aristo hjemme i Nyborg, men Mikkel Steffensen er ikke bange for, at man har forkøbt sig.

Læs også: Steffca atter gazelle-virksomhed

- Vi har hele tiden ønsket en vis overkapacitet, så vi hurtigt kan tage nye kunder ind. Vi vidste i forvejen, at vi skulle have en ny maskine inden for det næste halve år, så hvorfor ikke købe den nu? Det handler om, at vi skal kunne levere pakninger så hurtigt som muligt – gerne dagen efter en bestilling. Ellers kan kunderne lige så godt bestille alle mulige andre steder, lyder forklaringen fra salgsdirektøren, der mærker de gode men travle tider på egen krop i disse dage.

- Da klokken var 14 i går, havde jeg kun fået en halv sodavand i løbet af hele dagen. Jeg havde simpelthen ikke haft tid til at spise, siger Mikkel Steffensen, der ejer firmaet sammen med sin bror, Martin.

Finanskrisen gjorde flytning mulig
Steffca havde egentlig bare lånt skæremaskinen – en Aristomat, der skærer i 1600x1700 mm – til messedagene af tyske Aristo, men et kontant køb til en pris på 500.000 kr. betyder, at Aristo-repræsentant Detlef Clasen kan tage hjem til det nordlige Tyskland uden sin maskine.

Læs også: Nyt om navne: Ny salgschef hos Steffca

Den ryger til gengæld med til Nyborg, som blev Steffcas nye domicil for cirka seks år siden. En flytning ville næppe være mulig i 2011.

- Det lyder måske lidt arrogant, men det skal ikke forstås sådan. Vi har bare rigtigt meget at se til. De sidste par år har vi øget omsætningen med 25 % hvert år, og vi regner med, at den ryger op med 30-35 % i år, siger Mikkel Steffensen.

Bedste messe i 12 år
Han startede firmaet i 1993. I 2005 havde Steffca fem ansatte, men i dag kan firmaet vise en stab på 21 medarbejdere efter nye ansættelser før og efter sommerferien.

Det glæder selvsagt salgsdirektøren, som erkender at have levet efter klassiske A. P. Møller-motto om ”rettidig omhu”. Eller som Mikkel Steffensen selv siger det:

- Vi har altså ikke mærket noget til finanskrisen. Vi har stået på HI i 12 år nu, men det har aldrig før været så godt som nu.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14