23948sdkhjf

Nye maskiner til nye lærlinge hos Rolf Schmidt Industri Plast

Kolding-virksomheden foretager endnu en millioninvestering i maskinparken

Oprustningen fortsætter hos Rolf Schmidt Industri Plast. Flere kvadratmeter til flere maskiner og flere medarbejdere er den direkte konsekvens af en ny tilbygning, som blev taget i brug i foråret.

5,3 mio. kr. er der nu investeret i to nye CNC-bearbejdningscentre, og samtidig fastholdes strategien om uddannelse af fremtidens industriteknikere. Tingene er nemlig tæt forbundet, understreger direktør Flemming Andreassen, som har indgået aftale med tre nye lærlinge.

Maskiner tiltrækker
- Vi skal være en attraktiv arbejds- og læreplads. Det er vi blandt andet ved at tilbyde den nyeste teknologi. Naturligvis handler det om den samlede pakke med gode forhold og en varieret arbejdsdag, men moderne maskiner har stor betydning for vores tiltrækningskraft, siger direktøren og uddyber, at de nye DMG-Mori bearbejdningscentre øger fleksibiliteten i produktionen markant, da det er såkaldte multimaskiner, der både kan dreje og fræse. En stor fordel af hensyn til kapaciteten.

- Vi kan få emnerne hurtigere igennem og ud til kunden. Specielt i ekstra travle perioder får det en positiv indvirkning på leveringstiden, siger Flemming Andreassen.

Egen fødekæde
De nye CNC-maskiner er forberedt til samkørsel med robotter, men Flemming Andreassen forventer ikke, det bliver aktuelt i nærmeste fremtid.

De fem robotceller man allerede har i drift bruges til større serier, mens de to nyindkøb primært skal programmeres til specialemner i små serier. Det er netop de mindre serier, der er kernekompetencen i Kolding, og grunden til det vedholdende fokus på uddannelse af industriteknikere.

- Vi skal skabe vores egen fødekæde, firkantet sagt. Arbejdsopgaverne i produktionen kræver konstant menneskelig involvering, da maskinerne skal programmeres adskillige gange i løbet af dagen. Derfor involverer vi os, og samarbejder med erhvervsskolerne for at gøre uddannelsen attraktiv, siger Flemming Andreassen.

Tysk messe den foretrukne
Blandt specialemnerne, som kræver fuld opmærksomhed, er de snegle og twistere, som fyldindustrien og den globale bryggerisektor er storaftager af. Et stadig voksende forretningsområde hos Rolf Schmidt Industri Plast, da konkurrencen i Europa består af et overskueligt antal udbydere.

Derfor giver det god mening at udstille på verdens største bryggerimesse i Nürnberg, Brau Beviale, som løber af stablen i november.

- Vi er efterhånden fast inventar dernede. Det er en målrettet messe med deltagere fra hele kloden. Vi får ikke ordrerne med det samme, men til gengæld er der en langtidseffekt af deltagelsen. Når behovet opstår, husker de os. Vi får nye kunder efter hver messe, slutter Flemming Andreassen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172