23948sdkhjf

Hiflux Filtration fejrer rund fødselsdag med gennembrud og nye tiltag

Hedensted-virksomheden har for alvor etableret sig på markedet for vandfiltrering med stort flow. Den globale fiskeindustri aftager stadig flere enheder af det egenudviklede VLR-filter (very large rotation), og nu kan Hiflux Filtration notere sig et gennembrud i den nordiske spildevandssektor.

Netop dét segment var en af årsagerne til, at man investerede kraftigt i udviklingen af det omfangsrige fuldautomatiske filter, beretter administrerende direktør, Svend K. Andersen.  

Hjælper begge parter
- Målgruppen er meget interessant for os. Gennem årene har vi idriftsat mange forskellige løsninger på rensningsanlæg i ind- og udland. Men vi manglede et produkt i stor skala for at blive endnu mere relevante. Det kunne hjælpe både dem og os selv, siger han og uddyber, at fiskeindustrien stadig er den største kundegruppe, når det handler om afsætning af VLR-filteret.

Men det kan hurtigt ændre sig, hvis man får udbredt kendskabet yderligere. Et flow på over 700 kubikmeter vand i timen er nemlig ikke hverdagskost.

- Det er en markant optimering for mange aktører i spildevandsindustrien. Det store potentiale er en medvirkende faktor til vores oprustning på personalefronten, siger Svend K. Andersen.

Organisationen udvides
For at understøtte indsatsen sonderer Svend K. Andersen i øjeblikket terrænet for at rekruttere den første salgschef i virksomhedens 60-årige historie. En nyoprettet stilling som indebærer det overordnede ansvar for den fremtidige strategi på alle markeder.

Man har allerede udvidet organisationen med en anden ny stilling, da Henrik Pedersen netop er blevet ansat som kvalitets- og miljøansvarlig. Overensstemmelse med indhold i FN´s verdensmål for bæredygtig udvikling er et centralt punkt på dagsordenen i Hedensted, hvor man oplever et øget kundefokus på brugen af ressourcer.

- Som virksomhed har vi et internationalt udsyn og dermed også forpligtelser. Dem skal vi imødekomme, og det bliver en af Henrik Pedersens vigtigste opgaver. Den fortsatte vækst er ikke kun afhængig af en styrkelse af salget, men i ligeså høj grad vores samlede indsats, siger Svend K. Andersen.

Digital styring klar
At der er iværksat mange nye tiltag i jubilæumsåret bekræftes af, at man snart kan præsentere en ny styring til de fuldautomatiserede Auto-Line filtre. Udviklingsafdelingen har arbejdet intensivt med projektet, der har opnået støtte fra Digitaliseringsfonden, og Svend K. Andersen erkender, at timingen næppe kunne være bedre.

- Automatisering vokser eksplosivt i industrien, og den nye EC3-styring er baseret på det erfaringsgrundlag vi har opbygget gennem årene. Analyse af driftsdata fra eksisterende installationer har givet et solidt udgangspunkt, men det er en nyudviklet løsning tilpasset fremtidens behov, slutter han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125