23948sdkhjf

Qubiqa vender røde tal til sorte

Det går atter frem for Esbjerg-virksomheden Qubiqa, der i forrige regnskabsår var igennem lidt af et stormvejr på regnskabsfronten.

Virksomheden foretog store investeringer i USA, og det trak så store veksler på koncernen, at resultatet for regnskabsåret 2017/2018 endte med en rød bundlinje på minus 36 mio. kr.

Dengang sagde bestyrelsesformand Axel Manøe Jepsen til Metal Supply:

- Det har snydt os, hvor meget problemerne har kostet, og hvor svært kunderne har haft ved at tage anlæggene i brug. USA er i uddannelsesniveau og i forståelsen for teknik langt, langt under, hvad vi er vant til i Danmark.

Vækst i byggesektoren
Men nu lader det til at bøtten er vendt.

I det netop offentliggjorte regnskab har virksomheden præsteret et overskud på 5,5 mio. kr. I samme periode er bruttofortjenesten blevet fordoblet – fra 41 mio. kr. i 2017/2018 til 82 mio. kr. i regnskabsåret 2018/2019.

Det lader til, at det er høje aktiviteter i verdens byggebrancher, der giver de fine takter hos Qubiqa, der laver automatiserede pakkeløsninger til isoleringsproducenter.

I ledelsesberetningen fremgår det, at især markederne i Europa og Nordamerika har vist positive takter, men at Rusland også bidrager fornuftigt til vælsten.

Desuden har det øgede fokus på energibesparelser og brandsikkerhed i byggeprojekter fået flere isoleringsfabrikker til at opgradere og udbygge eksisterende anlæg, hvilket har været godt nyt for Qubiqa.

Qubiqa har hovedsæde i Esbjerg og har 103 ansatte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125