23948sdkhjf

Det boblede af bedre spåntider

Mindre nedetid, bedre værktøjsøkonomi og fleksibel automation var nøgleordene for KJV’s agenturer på årets EMO-messe

"Automation er alle steder, det fylder mere og mere".

Sådan lyder det fra KJV-direktør Henrik Løftgaard, når han skal beskrive det overordnede indtryk, han fik med hjem fra EMO-messen i Hannover.

Men derudover mødte han også stribevis af nyheder, der peger mod bedre spåntider, hurtigere værktøjsskift og bedre økonomi i spåntagningen.

Innovative Iscar
De tre faktorer gennemsyrede også messen for værktøjsproducenten Iscar, som er et af KJV’s hovedagenturer på værktøjssiden.

- Iscars stand var generelt velbesøgt, fordi Iscar er meget innovative, og fordi Iscar har mange nyheder med, siger Henrik Løftgaard og peger blandt andet på Iscars nye afstikningssystem, MultiFgrip. Men også de udskiftelige SumoCham boreplatter, som er bor med udskiftelig HM borspids, der nu fås helt ned fra Ø4 mm til Ø40 mm, trak opmærksomhed på messen.

- Iscar er dygtige til at udfordre markedet for solide bor og fræsere, med nye løsninger, hvor man kombinerer stålværktøj med udskiftelig HM platter. Når for eksempel boret er lavet af hårdmetal, mens kroppen er lavet af billigere stål, bliver værktøjet billigere end et solidt HM værktøj. Derudover skal et hårdmetal-bor måles op igen, når det har været ude af maskinen, men med SumoCham kan du lade boret blive i maskinen, når du skifter hovedet, siger Henrik Løftgaard, som peger på, at mindre nedetid netop er et nøgleord for Iscar.

- Det er ikke sikkert, man lige selv kan bruge de her nye værktøjer, men man oplever, at innovationen lever i bedste velgående hos en værktøjsproducent som Iscar, der virkelig tænker ud af boksen, siger han.

Optimerede spåntider
Udover Iscar var KJV også repræsenteret på standene hos blandt andet Lang Technik, YG, Zoller, SMW opspænding og hos Xebec, hvor sidstnævnte er leverandører af integrerede afgratningssystemer til CNC-maskiner.

- Det er alle sammen produkter, der gør, at du kan arbejde hurtigere og mere effektivt. Du kan få mere spåntid på dine maskiner og bedre værktøjsøkonomi, og det gælder også de små serier. Selv de mindre serier kan automatiseres nu, påpeger Henrik Løftgaard og nævner i den forbindelse automations- og fixtur-systemerne fra Lang Technik.

Den tyske leverandør havde blandt andet sat et samlet Robo Trex 52 anlæg til en værdi på mere end en ½ mio. kr. på højkant som præmie i en stor konkurrence.

- Lang-systemerne var også noget af det, som kunderne lagde mærke til, fordi det er så enkelt, siger KJV-direktøren.

Kortene ind til kroppen
Selvom EMO-messen igen i år sprudlede af teknik og nytænkning, så vurderer KJV-direktøren, at udstillerne holder kortene tættere til kroppen i forhold til tidligere.

- EMO er gået lidt væk fra at være stedet til lancering af helt nye produkter, i dag viser man mere viften af sine produkter frem. Man er blevet mere påpasselig med, hvad man viser frem, for konkurrenterne møder også hinanden dernede. Og i dag er det blevet hurtigere at kopiere andre idéer og tanker, siger Henrik Løftgaard.

- For 20 år siden viste leverandørerne også nye koncepter og innovationer frem, det er der ikke så meget af mere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281