23948sdkhjf

Lokal 3F-formand: Godt med hjælp til fyrede fra Vestas

De 64 medarbejdere, der for nylig blev fyret fra Vestas i Ringkøbing, får nu ekstra midler til at komme videre med uddannelse. En fantastisk mulighed, lyder det fra lokal 3F-formand

En fyringsrunde i slutningen af august hos Vestas-fabrikken i Ringkøbing sendte i alt 64 medarbejdere ud i arbejdsløshed, deriblandt mange 3F’ere.

Men nu er der en økonomisk håndsrækning på vej i form af 322.600 kr. til at hjælpe de afskedigede. Pengene kommer fra Varslingspuljen i Beskæftigelsesministeriet. Puljen er netop til for at hjælpe ansatte ved større afskedigelsesrunder.

For den lokale formand for 3F Ringkøbing-Skjern, Henning Boye Christensen, giver den økonomiske hjælp rigtig god mening:

- Det er ingen tvivl om, at det giver en fantastisk mulighed for de her medarbejdere til at komme i gang med uddannelse, hvis det er dét, de har drømt om. Det kan blive skridtet, der får dem videre, siger Henning Boye Christensen til Fagbladet 3F.

Midlerne vil give muligheder for at opnå en uddannelse på måske op til et års varighed, vurderer han.

Størstedelen af de 64 medarbejdere, der blev afskediget tidligere på sensommeren, er ufaglærte eller faglærte arbejdere med kompetencer, der især passer til en vindmøllefabrik.

- Vi vil formentlig holde et fælles møde med jobcenteret og måske uddannelsescenteret. Det giver rigtig god mening at gøre det fælles, så vi kan få en snak om, hvad hver enkelt går og drømmer om, og få lavet en realistisk og god, langsigtet uddannelsesplan, siger Henning Boye Christensen om den videre proces.

Så sent som fredag i sidste uge varslede Vestas også fyringer af op mod 90 medarbejdere på nabofabrikken i Lem.

Her pågår i øjeblikket forhandlinger med ledelsen om det endelige antal og fratrædelsesvilkårene.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235