23948sdkhjf

Vestas fyrer 590

Dagen efter at Siemens Gamesa meddelte, at de vil fyre 600 medarbejdere i Danmark, følger konkurrenten Vestas trop.

Vestas varsler nemlig, at man vil fyre 590 medarbejdere på vingefabrikker i Lem i Danmark og Lauchhammer i Tyskland.

Det sker, fordi man skærer ned på produktionen af vinger til V136-møllerne i Europa, mens man investerer i andre vingetyper til blandt andet V117 og V150 samt den nye EnVentus-mølle.

- Dagens meget konkurrenceprægede industri og den hurtige energiomstilling betyder, at vi er nødt til at introducere nye produkter og løsninger, hvor og når markedet kræver dem. Vores fortsatte konkurrenceevne i dette miljø betyder, at vi er nødt til at justere vores globale produktionsfodaftryk for at sikre, at vi proaktivt styrer vores omkostningsbase og investerer i nye løsninger for at fange fremtidig vækst, siger Jean-Marc Lechêne, executive vice president og chief operating officer hos Vestas.

I Lauchhammer fortsætter Vestas med af producere vinger til V117 og i begrænset omfang også til V136. Her fyrer man derfor 500 ansatte, og dertil kommer 170 vikarer og midlertidigt ansatte. Det svarer til omkring 50 pct. af fabrikkens ansatte.

Fabrikken i Lem skal fortsat være Vestas udviklingscenter inden for vingeteknologi og skal fortsat producere prototyper og testvinger til alle Vestas’ møller. Til gengæld ophører man her helt med at producere vinger til V136-møllerne. Derfor regner man med at afskedige cirka 90 medarbejdere på fabrikken svarende til 12 pct. af de ansatte.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297