23948sdkhjf

Doosan er på vej fremad

Sydkoreanske Doosan viste på EMO-messen i Hannover en lang række nyheder inden for maskiner og automationsløsninger.

Automationsløsningerne fylder meget på udstillingen. Blandt andet præsenterer Doosan et helt nyt multilevel palettesystem, altså et palettesystem i flere etager og med en indbygget elevator i midten. Afhængig af hvad man ønsker, kan den fås med 14 eller 21 paletter.

- Vi bygger i højden for at spare gulvplads i virksomhederne, siger Søren Gerber, direktør for den danske Doosan-importør Duroc.

På maskinsiden fremvises to nye og større 5-aksede maskiner i DVF-serien af vertikale bearbejdningscentre med roterende rundbord. Der er tale om DVF6500 og DVF8000 med rundbord på henholdsvis 650 og 800 millimeter.

Stort maskinprogram
Sydkoreanske Doosan er måske ikke så kendt i Danmark, men virksomheden er faktisk en af de største CNC-maskinleverandører i verden med 16.000 opstillede maskiner.

Søren Gerber, erkender, at Doosan har været for lidt synlig i Danmark i en periode, men han lover en stor indsats på det danske marked.

- Doosan er et stort firma, og vi har 350 forskellige maskiner på programmet. Vi har noget til alle grene af industrien. Det gælder for eksempel avancerede maskiner til at lave indvendig og udvendig fortanding, siger han.

Søren Gerber og Doosan viste også flere mindre automationsløsninger med robotter, som kan fodre CNC-maskiner, blandt andet et system med Doosans egen kollaborative robot, Cobot.

- Vi ser, at automation til maskinerne bliver mere og mere afgørende, siger Søren Gerber.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063