23948sdkhjf

Skrotvirksomhed vil stævne kommune for millioner

Skrotvirksomheden HJM har gennem længere tid været på kollisionskurs med Slagelse Kommune omkring virksomhedens aktiviteter på havnen i Korsør. Her har naboer klaget over støj fra skrotvirksomheden, som af samme grund har fået besked på at udarbejde en støjhandleplan.

Nu har kommunen offentliggjort forslag til en ny lokalplan for den sydlige del af inderhavnen i Korsør, hvor HJM har til huse. Den indebærer en zoneopdeling af havnen, hvor HJM har fået sin egen zone, der de facto gør det umuligt for virksomheden at overholde støjgrænserne. Det skriver SN.dk.

Et forslag har nemlig været at opføre en 10 meter høj støjmur, men det er ikke muligt med den nye lokalplan. Heller ikke byggeriet af en hal er muligt, da det ikke fjerner støjen ved losning af skrot på skibe. Endelig har der været forslag om, at HJM flytter til en anden placering på havnen, men det er heller ikke en mulighed, oplyser Jimmy Jørgensen, direktør for Korsør Havn.

Hos HJM er man for længst begyndt at se sig om efter en anden hjemhavn, men samtidig barsler man med et økonomisk efterspil.

- Med forbud med udskibning har vi ikke kunnet opretholde vores forsyningslinjer og give attraktive priser til leverandørerne af skrot. Det har betydet meget store tab for os, siger Svend Flindt, erhvervsrådgiver for HJM, til SN.dk.

Han fortæller, at erstatningskravet bliver på 20 mio. kr.

Originalartikel: https://sn.dk/Slagelse/Skrotvirksomhed-kraever-millioner-i-erstatning/artikel/868472

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094