23948sdkhjf

Mindre firmaer udvikles via vækstgrupper

Virksomheder, der går sammen i værkstgrupper kan udvikle mindre virksomheder for få midler, det viser erfaringerne fra et samarbejde i Århus-området.
Kommuner kan for beskedne midler skubbe megen vækst og udvikling igang i mindre virksomheder. Det fremgår af erfaringerne fra det samarbejde, 11 kommuner i Århus-området har om vækst og udvikling, skriver ErhvervsBladet.

Ifølge ErhvervsBladet anbefaler Professor Per Nikolaj Bukh, Handelshøjskolen i Århus, forsker i entrepreneurship og vækst, andre kommuner, der ikke allerede gør noget for at udvikle deres lokale virksomheder, til at kikke på erfaringerne med dannelse af vækst- og udviklingsgrupper i Århus-området.

Direktør Jens Bay, KR Hospitalsudstyr, Hadsten, 30 ansatte, var med i en vækstgruppe for et par år siden for at få input til udvikling af en helt ny sengetype til plejesektoren. Han er særdeles godt tilfreds med udbyttet i gruppen, der fungerede med konsulenthjælp fra Teknologisk Institut.

- Udbyttet bidrager til bundlinien, fordi det nye produkt sælger rigtig godt. 75 pct. af de nye senge eksporteres. Og virksomheden bygger videre på modulsystemet, siger Jens Bay til ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109