23948sdkhjf

Efter fyringer: Nu ansætter Lego igen

Inden for de seneste år har Lego måttet gennemføre flere fyringsrunder for at tilpasse udgifter efter indtægterne. 

Større fyringsrunder har der dog ikke været nogen af i første halvdel af 2019, og samlet er der kommet flere medarbejdere til hos Lego. 

Det fortæller Niels B. Christiansen, administrerende direktør hos Lego, efter at den danske legetøjsproducent tirsdag har offentliggjort regnskab for de første seks måneder af 2019. 

- Vores medarbejderantal er steget. Det gælder både globalt og i Danmark, siger Niels B. Christiansen.

1.400 fyringer i 2017
En af de seneste fyringsrunder hos Lego blev meddelt i efteråret 2017, hvor selskabet skulle sige farvel til i alt 1.400 medarbejdere. 

Omkring 500 til 600 af de stillinger skulle findes i Danmark, hvor der op til fyringerne arbejdede cirka 4.500 medarbejdere. 

Ifølge Lego arbejdede der ved udgangen af juni i år cirka 4.000 medarbejdere i Danmark. Det var omtrent 150 flere, end der arbejdede i Danmark omkring nytår.

Samme udvikling i antallet af medarbejdere oplever Lego i resten af verden, oplyser Niels B. Christiansen.

I regnskabet fra Lego fremgår det, at selskabets udgifter er vokset med 12 pct. til 11,3 mi. kr. i første halvdel af 2019 sammenlignet med samme periode af 2018. 

De øgede udgifter har bidraget til at give Lego et overskud på 2,7 mia. kr. Det var 12 pct. lavere end i første halvdel af 2018.

- Vi har besluttet at investere relativt kraftigt i det, der skal give os langsigtet vækst. Og det er også årsagen til, at vores indtjening er gået lidt ned i første halvår, forklarer Niels B. Christiansen.

Foruden flere medarbejdere har Lego også investeret i åbning af nye markeder, udvikling af nye produkter og ekspansion i Kina.

Kilde: /ritzau/

Læs mere om: Lego
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11