23948sdkhjf

Herfølge Kleinsmedie fylder rundt

I sidste måned kunne Herfølge Kleinsmedie fejre 40-års jubilæum. Det skete ved et arrangement, hvor kunder, leverandører og venner af huset var inviteret, skriver SN.dk.

Det hele startede i 1979, fortæller grundlægger Karsten Richardt.

- Det hele startede faktisk med, at jeg skulle lave en brændeovn for en kammerat - og ved hans housewarming solgte jeg så ti brændeovne mere. Tilfældet ville så, at jeg kom op at skændes med min mester og blev fyret uberettiget. Erstatningen fra fyringen blev så startkapitalen til virksomheden, siger han til SN.dk.

Herefter er det stort set kun gået fremad. I 1981 kom den første medarbejder til, i 1990’erne rundede virksomheden 55 medarbejdere, og umiddelbart før finanskrisen nåede man op på 92 ansatte. Finanskrisen ramte dog også Herfølge Kleinsmedie, som måtte sige farvel til 25 medarbejdere.

I dag er det anden generation, i skikkelse af Finn Richardt, der står i spidsen for virksomheden. Han trådte ind i virksomheden i 1997 og overtog direktørposten for tre år siden. Karsten Richardt har dog stadig sin gang på virksomheden et par gange om ugen, hvor han i høj grad byder ind med sin erfaring.

- Jeg plejer at kalde ham ”Biblioteket”. Det er en proces med at få flyttet noget viden fra min fars hoved over til den yngre generation. Der er jo ingen grund til, at vi går og laver nogle fejl, som han allerede lavede for 25 år siden, siger Finn Richardt til SN.dk.

Originalartikel: https://sn.dk/Koege/Oliekrisen-kickstartede-kleinsmedien/artikel/867224

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109