23948sdkhjf

Worm opkøber uheldig kollega

Aggressivt og opsøgende salgsarbejde samt opkøb af LM Industri har banet vejen for vækst midt i en krisetid hos Worm Smedie- & Maskinværksted.
- Når man står over for et fordelagtigt tilbud, skal man også kunne slå til. Vi har haft et mangeårigt og godt samarbejde med Lars, så det virkede som en god idé.

Medejer Egon Worm fra Worm Smedie- & Maskinværksted opsummerer kort, hvorfor han i foråret valgte at opkøbe LM Industri, som indtil da var ejet af Lars Kofoed Larsen.

Travlhed medfører nyansættelser
Forinden var LM Industri formelt gået konkurs efter et yderst bizart forløb, der blandt andet involverer et slovakisk prispres og en mislykket fusion med udspring i Litauen.

Tilbage stod Lars Kofoed Larsen med en hjemmeside og LM Industris gode navn, men uden lysten til på ny at starte forfra.

- Og så var det, vi slog til. Vi kan stadig trække på Lars’ mange års erfaring med valsning af rør, selv om vi da også selv ved, hvordan tingene skal gøres efter 40 år i branchen, lyder det med et grin fra Egon Worm, som ikke har haft grund til at fortryde opkøbet:

- Vi har fået så mange ordrer, at vi dårligt kan følge med. Vi tog en ny mand ind før sommerferien og har netop lige taget yderligere to nye ind, så vi nu er oppe på 24 ansatte.

Hårdt arbejde gav afkast
Worm Smedie- & Maskinværksted er dog ikke kommet sovende til succesen. Tværtimod har det krævet benhårdt arbejde at fylde ordrebogen op i en tid, hvor mange stadig taler om krise.

- Da Dantherm, som er en stor kunde hos os, mistede 35 procent af omsætningen, kunne det selvfølgelig mærkes. Jeg satte mig derfor for at finde ud af, hvordan vi kunne kompensere for det tab. Jeg gennemgik alle hjemmesider i branchen slavisk for at finde ud af, hvem der laver varmepumper, og hvem der ellers kunne have brug for kobberrør, fortæller Egon Worm og fortsætter:

- Til sidst stod jeg tilbage med en liste på 12 firmaer, som jeg så kontaktede. De fleste var lidt negative over for at få en sælger ud, men det endte til sidst med, at jeg fik tre af dem ind som kunder. Og siden er Dantherm kommet godt på vej igen, og vi er ved at have genvundet den tabte omsætning.

Viser emner fra ny 8 akset profilvalse på HI 2011
Med opkøbet er der ikke længere produktion på LM Industris tidligere adresse i Græsted. I stedet er det hele flyttet til Nykøbing, hvor Worm Smedie- & Maskinværksted har investeret i en ny profilvalse i form af Alfa 50 CNC8/4WP, som Egon Worm glæder sig til at vise emner og muligheder fra denne på den store HI Messe i starten af september.

Samtidig arbejder Worm Smedie- & Maskinværksted hen mod at blive dobbeltcertificeret til både ISO 9001 og ISO 14001, hvilket skulle være på plads til november, ifølge Egon Worm.

Og Lars Kofoed Larsen?

Jo, han er såmænd også rullende igen. Ved siden af rollen som supervisor for Worm Smedie- & Maskinværksted arbejder han nemlig som sælger i hele Skandinavien for det indiske ingeniørfirma AKTIS.

Worm Smedie- & Maskinværksted kan i øvrigt findes på HI 2011 ved stand nr. J 7288.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093