23948sdkhjf

Lander storordre i Saudi-Arabien

Den fynske virksomhed Unibio har sammen med den lokale samarbejdspartner Edhafat underskrevet et såkaldt Memorandum of Understading med Sagia, der er det saudiarabiske styres investeringsmyndighed.

Saudi-Arabien har en vision om at transformere sin økonomi frem mod 2030, herunder landets landbrugssektor, der skal være mere bæredygtig og sikre en mere stabil fødevareforsyning.

I den forbindelse skal fynboerne opføre et anlæg til produktion af protein til dyrefoder, der skal danne basis for en udvidelse af fiskefarme og mælkeproduktion.

Unibio er netop specialiseret i teknologi til mikrobologisk fermentering. I samarbejde med DTU har virksomheden udviklet teknologi til bæredygtig produktion af protein ved at omdanne naturgas til et koncentreret proteinpulver.

- De fleste ser Saudi-Arabien som et land med olie og gas og begrænset landbrugs-output, men det der stadig er forholdsvis ukendt for de fleste, er landets 2030-vision, som skal transformere økonomien til fremtiden, siger Henrik Busch-Larsen, CEO hos Unibio, og fortsætter:

- Vi er meget glade for at underskrive et MOU med en vigtig regeringsorganisation som Sagia såvel som være partnere med Edhafat og andre lokale interessenter i vores bestræbelser på at deltage i udviklingen af den saudiarabiske økonomi og bringe investeringer, job og profitable forretningsmuligheder til kongeriget.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125