23948sdkhjf

Metalindustrien og Linimatic melder om vækst

I den danske metal- og maskinindustri er der fremgang at spore. Også hos zink-specialisten Linimatic i Helsinge er der vækst på menuen.
De nyeste konjunkturtal fra DI afslører, at den danske metalindustri er ved at være oppe i omdrejninger igen og nærmer sig niveauet fra før krisen i 2008-2009, skriver Ingeniøren.

En fremgang i omsætningen på 15% for eksport og 11% på det danske marked, er også noget direktøren fra Linimatic i Helsinge kan tale med om.

- Vi ligger med en vækst på cirka 15 procent og det forventer vi kommer til at fortsætte, siger Jakob Himmelstrup, direktør og medejer fra Linimatic til Ingeniøren.

Gået efter egen eksport
Selvom Linimatic mest har specialiseret sig ved at sælge støbte emner i zink til de virksomheder i Danmark, der allerede er flyttet ud på eksportmarkederne, så har Linimatic også sikret sig egen eksport. Her spiller Tyskland en væsentlig rolle.

- Tyskland er kæmpestort, og der er enormt mange projekter at gå i gang med. Men ordrerne kommer ikke af sig selv. Man skal ned at arbejde for at få dem. Det har vi satset på de sidste 3-4 år og nu kan vi mærke resultatet, siger han.

Ifølge Jakob Himmelstrup så er det de danske virksomheders kvalitet og fleksibilitet, der gør, at de danske kompetencer er efterspurgte– også i udlandet.

Tyskland vigtig – ikke kun for Linimatic
Den danske metal- og maskinindustri omsætter for over 210 mia. kr. om året, heraf udgør eksport 60%. Og her spiller Tyskland igen en væsentlig rolle.

Alene i 2010 købte tyske virksomheder for 24,3 mia. kr. danske metalprodukter, mens Sverige på andenpladsen købte for 13,7 mia. kr.

Fremgang i eksport
Fra 2009 til 2010 steg den danske eksport af maskin- og metalprodukter med 9%. En fremgang, der altså er fortsat ind i 2011 ikke bare generelt for Danmark, men også specifikt for Linimatic.

Jakob Himmelstrup erkender dog over for Ingeniøren, at de fine tal bygger på et lavt udgangspunkt, fordi man under krisen trimmede organisationen og var lidt varsom med at melde for voldsomt ud.

Hjemmemarkedet også godt med
Den indenlandske efterspørgsel kan også godt følge med. I de første fem måneder lå efterspørgslen 11% højere end i en tilsvarende periode i 2010.

- Det tyder på, at hjemmemarkedet også er begyndt at rykke. Så der er ingen tvivl om, at vi med de nye tal ser lysere på fremtiden end for et år siden, også selv om vi kan se en lille afdæmpning i den nærmeste fremtid, siger chefkonsulent Christian Eskelund-Hansen, Metal- og Maskinindustrien under DI.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095