23948sdkhjf

Optimisme i fiskeriet giver arbejde på de danske værfter

En stigende optimisme i fiskeriet smitter i den grad af på de danske værfter.

Ifølge en opgørelse foretaget af Fiskeritidende er der i øjeblikket 16 nye fiskefartøjer i ordrebøgerne hos værfterne i det ganske land.

Det skriver P4 Midt- og Vestjylland

For få år siden var det overvejende udenlandske ordrer, der lunede hos værfterne, men de danske fiskere er nu gået i gang med investeringerne.

Alene hos Vestværftet i Hvide Sande er man i øjeblikket involveret i byggeriet af ni nye fartøjer.

- Hvis du har en relativt gammel båd, der er ved at være umoderne, så skal man investere. Det er i de gode tider, man skal udbygge den mulighed, siger Ove Kristensen, der er medejer af Vestværftet.

Han understreger dog, at det langt fra er sikkert, at den positive udvikling med flere danske fiskefartøjer fortsætter. Han vurderer, at en kortsigtet dansk fiskeripolitik samt truslen om et hårdt Brexit kan få betydning for de danske fiskeres investeringer, og dermed andelen af danske fiskefartøjer på de danske værfter.

Af listen udarbejdet af Fiskeritidende fremgår det blandt andet, at Jobi Værft i Strandby har gang i tre nybygninger. Det samme har Karstensens Skibsværft i Skagen, mens Vestværftet i Hvide Sande som sagt er involveret i ni nybygninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093