23948sdkhjf

Praktikant-samarbejde gav pletfri ISO-certificering

- Vi har haft et ualmindeligt godt samarbejde med produktionsteknologerne Regin og Mathias og har fået en ISO-9001 uden anmærkninger som bevis.

Sådan opsummerer produktionschef Mark H. Christensen fra Expo-Net samarbejdet med to studerende fra produktionsteknologuddannelsen. De to studerende har netop overstået deres praktik på fjerde semester som led i deres studier på Professionshøjskolen UCN i Aalborg.

Certificeringsprojekter er ofte langstrakte, sjældent nemme og kræver tid og investeringer. Historien fra produktionsvirksomheden Expo-Net er dog en anden. Her fik man en stor del af certificeringen forberedt og gennemført som en del af de to studerendes praktikforløb.

Kunderne efterspurgte certificering
Virksomheden i Hjørring, som producerer plastiknet til utallige typer formål, oprettede i foråret praktikpladser til to studerende fra Professionshøjskolen UCN. Og de gik til de to tidligere tømrere Regin Hjelm Joensen og Mathias Kjølhede Larsen, som er under uddannelse til produktionsteknologer. Uddannelsen har blandt andet fokus på udvikling, optimering og kvalitetssikring af produktionsprocesser.

- Vi havde allerede en BRC-godkendelse (til fødevarer, red.), men det var svært at finde tiden til at komme i gang med ISO-certificeringen, selvom flere kunder efterspurgte det. Derfor opstod ideen om, at de to praktikanter kunne involveres i opgaven, selvom de kun lige selv var startet. De kastede sig over opgaven med ildhu og greb bolden, selvom de kun var startet kort tid inden, fortæller Mark H. Christensen.

Praktikanter fulgte processen til dørs
Projektet blev indledningsvist startet op med hjælp fra en ekstern konsulent, men kort tid efter start var praktikanterne i stand til at overtage resten af processen selv med hjælp fra en intern medarbejder. Men det var ikke uden udfordringer for de to studerende:

- Den største udfordring var klart at fortolke standarden rigtigt. Det kan være meget besværligt at finde ud af, hvad outputtet til hvert enkelt spørgsmål skal være. Derudover skulle vi ud og udarbejde procedurer for, hvordan man i virksomheden udfører diverse processer. Her er det vigtigt, at der bliver dokumenteret, det man laver, fremfor det andre vil høre, at man laver

Regin og Mathias deltog selv og på egen tid i selve den afsluttende auditering over 2½ dage, så de kunne følge projektet til dørs. Og det endte altså med en ISO-9001-certificering uden anmærkninger, hvilket alle parter selvsagt er godt tilfreds med.

Vil fortsætte det gode samarbejde
Expo-Net har før haft praktikanter fra forskellige andre uddannelser på UCN. Outputtet har været forskelligt, men der har generelt været positive resultater af at samarbejde med blandt andet energiteknolog-uddannelsen (energibesparelser) og i dette tilfælde produktionsteknolog.

Der har også tidligere været tilknyttet studerende fra multimediedesigner-uddannelsen, da virksomheden skulle have fornyet sin hjemmeside og have input til blandt andet sociale medier og markedsføring online.

Det gode samarbejde fortsætter da også i fremtiden, hvor Expo-Net har oprettet yderligere to praktikpladser til uddannelsen på efterårssemestret. Derudover er Mathias blevet tilknyttet i et studiejob.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11