23948sdkhjf

Hollandsk master til Vesko-ansatte

Palle Grøndahl og Jørgen Bjerg har som de første danskere netop afsluttet en international masteruddannelse i vedligehold i Holland.
Palle Grøndahl og Jørgen Bjerg har som de første danskere netop afsluttet en international masteruddannelse i vedligehold. Uddannelsen udbydes ikke på masterniveau i Danmark, men udelukkende på universiteter i Utrecht, Prag og Aberdeen er det muligt at opnå en egentlig mastergrad i vedligehold.

Både Palle Grøndahl og Jørgen Bjerg er maskinmestre, og medindehavere af rådgivnings- og uddannelsesvirksomheden Vesko i Fredericia.

Sparring på højt niveau
Eksaminationen foregik i starten af juli på Hogeschool Utrecht University i Holland, og der har været faglig sparring på et meget højt niveau, hvilket har givet god inspiration til at komme videre i den rigtige retning, siger de begge.

De to maskinmestres projekt tager udgangspunkt i Veskos udbydelse af et uddannelsesforløb til vedligeholdsteknikere. På den måde kan udbyttet af mastergraden også anvendes direkte i virksomhedens arbejde. Hvilket kommer både Vesko selv og virksomhedens kursister til gavn.

Anderledes i Holland
Kvaliteten af dette uddannelsesforløb er blevet løftet yderligere ved anvendelse af kombinationen af teori og praksis. Personlig har det givet os nye kompetencer og vi er blevet endnu skarpere på vedligeholdsledelse, efter endnu et dyk længere ned i lærebøgerne, siger de nye mastere.

Udenlandsk inspiration har været gavnligt hele forløbet igennem, og vi har erfaret, at vedligehold er
en smule anderledes i Holland i forhold til Danmark. Lærebøgerne er ikke de samme, og det er også med til at give et lidt andet billede af tingene. Men det har kun givet os en bredere forståelse for vedligehold, siger de begge.

Gennem en positiv kompetencevurdering fik de begge merit for en række af deres allerede opnåede færdigheder, og kunne derfor afslutte uddannelsen inden for godt og vel halvandet år. Inden påbegyndelsen af masteren har både Jørgen Bjerg og Palle Grøndahl bestået en certificering i henhold til European Federation of National Maintenances krav for Expert in Maintenance Management og en diplomuddannelse i teknisk vedligeholdsledelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125