23948sdkhjf

J. Lauritzen med stærkt reduceret overskud

Årets første seks måneder bød på flere udfordringer for J. Lauritzen, som dog kom ud af 1. kvartal med et plus på bundlinjen.
Et svækket og usikkert marked samt kunders mislighold af kontrakter kostede J. Lauritzen dyrt i årets 1. kvartal.

Takket være kontrakter sikrede selskabet sig dog et plus på bundlinjen, som man betegner som en smule bedre end forventet.

Overskud på alle forretningsområder
I tørre tal endte halvåret med et overskud efter skat på $3,6 mio., som skal sammenlignes med et plus på $99,6 mio. for samme periode sidste år.

Også omsætningen faldt: fra $373,4 mio. i 1. halvår af 2010 til $277 mio., mens resultatet af den primære drift endte i $29,6 mio. mod $119,6 mio. sidste år.

Ny kvinde i bestyrelsen
Samtlige forretningsområder havde overskud på den primære drift, og samtidig noterer J. Lauritzen sig, at selskabets plan for nybyggeri nu er fuldt ud finansieret, hvorfor det ikke kræver yderligere midler frem til 2015.

Den usikre situation på markedet får dog J. Lauritzen til at varsle, at de samlede forventninger til 2011 bliver lavere end tidligere udmeldt.

Endelig kan J. Lauritzen meddele, at Marianne Wiinholt, Senior Vice President for Corporate Finance i Dong Energy, er valgt ind i selskabets bestyrelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079