23948sdkhjf

Frecon skal designe ny vingeteststand

Aalborgensiske Blaest (Blade Test Centre) står til at blive verdens største uafhængige testcenter for vindmøllevinger henover det kommende år, hvor en helt ny testhal på næsten 5.000 kvadratmeter skal bygges for blandt andet kunden Vestas.

Ingeninørhuset Frecon er blevet udvalgt som netop dén samarbejdspartner, der kan løfte den innovative opgave og samtidig sikre, at vingeteststanden skal kunne teste varierende typer af vinger. Her står Frecon, på baggrund af Blaest og Vestas’ krav og råskitse, for udviklingen af hele konceptet og designet af stålstrukturer samt for de sideløbende udmattelses- og ekstremlastberegninger.

I Frecon er man begejstrede for opgaven og glæder sig meget over at være en del af den spændende vækstrejse for Blaest. Her glæder man sig også til at se den færdige teststand i brug i starten af 2020.

Sebastian Mikkelsen, senior design engineer, Frecon, udtaler i en pressemeddelelse:

- Det er en super fed opgave, vi har fået. Selvfølgelig både fordi vi har utroligt meget erfaring fra vindbranchen at trække på, men også fordi vi har fået opgaven på baggrund af andres anbefalinger og vores hurtige ryk på opgaven. At skulle være med til at designe noget der er komplekst og innovativt, samt kan skabe hurtigere og bedre test for Blaests kunder, og i sidste ende skabe mere effektive grønne løsninger for samfundet – det er et kick for os.

Udover Frecons design af stålstrukturerne er der indgået aftale med Cowi, som skal stå for betonstrukturen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157