23948sdkhjf

Vestas skal puste nyt liv i østjysk vindmøllepark

Vestas har vundet en såkaldt repowering-ordre til Overgaard 1-vindmølleparken ved Randers.

Ordren er på i alt 58 MW og dækker første fase i udskiftningen af i alt 30 vindmøller. Der er tale om 94 MW vindmøller opstillet i henholdsvis 2002 og 2008.

I første omgang skal Vestas levere 16 styk V126-3.45 MW-vindmøller, og ordren indeholder desuden en 20-årig serviceaftale.

Når opgraderingen af vindmølleparken er tilendebragt, vil den bestå af 26 nye vindmøller med en samlet kapacitet, der er næsten fire gange større end i dag.

Vindmølleparken ejes af GE Blue Renewables, som er et joint venture mellem energiselskabet SE og pensionsselskabet PFA Pension.

- Når den er helt færdig, vil Overgaard 1 være det største onshore vindprojekt i Danmark, og det er en stor milepæl for SE Blue Renewables at tage det første skridt. Endnu vigtigere er det, at projektet understreger, at den grønne omstilling skal realiseres med onshore vindenergi som en vigtig del af energimikset, siger Jan Bach Jensen, CEO hos SE Blue Renewables.

Levering af vindmøllerne skal efter planen begynde i andet kvartal 2020 og vindmølleparken være klar til drift i midten af 2020.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.238