23948sdkhjf

Fald i industriens produktion

Efter tre måneder med stigninger faldt industriproduktionen med 5,2 % fra maj til juni.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at de seneste måneders opadgående kurve i industriproduktionen led et knæk fra maj til juni.

Korrigeret for normale sæsonudsving og prisudvikling er der tale om et fald på 5,2 %, men på grund af det højere niveau i april og maj ligger produktionen i 2. kvartal dog 2,9 % højere end i 1. kvartal.

I faktiske tal er produktionen i juni 2011 3,2 % lavere end juni 2010 og 5,4 % højere end for to år siden, men den ligger stadig væsentligt under niveauet fra før finanskrisen satte ind.

Fald i omsætning
Industriens omsætning af egne varer og tjenester faldt 6,0 % fra maj til juni, målt i løbende priser. Omsætningen faldt med 7,5 % inden for mellemproduktindustrien, mens der i investeringsgodeindustrien er tale om et fald på 7,3 %.

Det samlede omsætningsfald fordeler sig med 7,4 % på hjemmemarkedet og 5,2 % på eksportmarkederne.

Stigning i ordreindgang på eksportmarkedet
Mens produktionsniveauet var faldende kunne industrien glæde sig over en stigning i ordreindgangen på 19,2 % fra maj til juni, målt i løbende priser.

Fremgangen skyldes en ordrefremgang på 31,5 i udlandet. På hjemmemarkedet faldt ordreindgangen til gengæld med 11,9 %.

På eksportmarkederne var det primært investeringsgodeindustrien, der bl.a. omfatter fremstilling af motorer, vindmøller og pumper, der trak op med en stigning på 58,2 % fra maj til juni. Der var også en større stigning i fremstilling af varige forbrugsgoder, men denne sektor udgør kun en mindre del af den samlede industri.

Kilde: Danmarks Statistik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079