23948sdkhjf

Inter Primo runder seks årtiers milepæl

Fra små lokaler i Tistrup til en international koncern med 15 fabrikker i ni lande og en omsætning på knap 1 mia. kr.

Inter Primo har nået en masse, og i denne uge runder virksomheden en skarp milepæl med et 60 års jubilæum.

Inter Primo gjorde de første forsøg med plastekstrudering i Skandinavien i små værksteder tilbage i slutningen af 1950’erne. 

Fra paneler til vinduer
De første produkter fra Primo var paneler, der blev et alternativ til træ i eksempelvis køkkeninventar, og snart blev produktionen en industri.

I 1960'erne blev plastproduktionen i Tistrup mere specialiseret og fokuseret på nye industrier. Plast til de nye busser i København og den blomstrende hvidvareindustri førte til nye produktionslinjer.

Travlheden førte til introduktion af treholdsskift. I 1970'ernes blev produktion af vinduer et stort marked og førte til opkøb af flere danske plastfabrikker. Det var dog ikke nok. Markedet i Europa begyndte at konsolidere sig.

- Jeg blev klar over, at international ekspansion var uundgåelig. Dette førte til en række erhvervelser, først i Sverige, senere Norge, Finland, Tyskland og Rusland. I dag er Primo global og har produktion i Kina, fortæller grundlægger Fleming Grunnet, der grundlagde Primo og i dag er bestyrelsesformand.

Bio og genbrug
Primos fremtid er stadig i markederne uden for Danmark, og samtidig arbejder virksomheden på en grønnere profil, fortæller Grunnet. 

- For at sikre og styrke vores position som markedsleder i fremtiden skal vi tænke endnu mere globalt og arbejde med grønne forretningsmodeller baseret på bionedbrydelige produkter og genbrug.

Direktøren hos Primo Danmark, Claus Lykke, understreger også, at et fremtidigt mål er at blive CO2-neutral og hjælpe kunderne med at gøre det samme. Dette kan gøres dels ved at bruge plastik på områder, hvor stål og træ i dag anvendes.

Jubilæet markeres ved en reception i Tirstrup, hvor det hele startede. Desuden vil der blive afholdt en fest for nuværende og tidligere medarbejdere. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094