23948sdkhjf

Maritim specialordre til Hydra-Comp

Skive-virksomheden Hydra-Comp har netop leveret 70 specialkonstruerede rustfri hydraulikcylindre til en stor aktør i den maritime sektor.

En markant vækst i efterspørgslen, falder helt i tråd med strategien i Skive, hvor man bevidst har satset mere på området.

- Stadig flere maritime kunder bidrager flot til fremgangen hos Hydra-Comp, konstaterer direktør hos Hydra-Comp A/S, Jørgen Jacobsen.

Eget sortiment
De 70 specialenheder til skibsindustrien er både projekteret, udviklet og produceret internt. Jørgen Jacobsen er godt tilfreds med forløbet, der har strakt sig over små seks uger.

Alle komponenter, inklusive rustfri fittings, er hentet fra virksomhedens eget produktsortiment, hvilket er en stor fordel.

- Vi skal ikke vente på underleverandører, men kan plukke fra lageret. Vores webshop er i fortsat vækst på grund af et stort antal varenumre, og det udnytter vi naturligvis selv, siger han.

Nicheproduktion
Ordren er med til at konsolidere Hydra-Comp´s position i markedet for kundetilpassede rustfri cylinderløsninger.

- Vi har efterhånden en del erfaring med segmentet. Ikke kun herhjemme, men også i Norge. Flere vælger hydraulikcylindre i rustfri syrefast stål, og til miljøer med høj korrosionsbelastning, er det en absolut nødvendighed. Det er blevet lidt en niche for os, siger Jørgen Jacobsen og tilføjer, at konkurrerende hydraulikproducenter også benytter sig af kompetencerne i det midtjyske.

Hurtig levering er en af årsagerne.

- Produktionen er gearet til det. Derfor har vi generelt en kortere leveringstid, når det gælder komplicerede løsninger til subsea. Det giver ordrer fra vores egen branche, siger Jørgen Jacobsen.

Hul igennem til fødevareindustrien
Det øgede fokus på den rustfri del af forretningen, har også åbnet døren ind til fødevareindustrien. Et segment man tidligere kun har serviceret i mindre grad, men som nu orienterer sig mere mod hydraulik fremfor trykluft.

Markant større løftekapacitet og indfrielse af de skrappe hygiejnekrav er to vigtige argumenter, understreger Jørgen Jacobsen, der øjner et hul i markedet.

- Hydraulikcylindre kan løfte op til 15 gange mere end trykluft. Når vi så samtidig kan tilbyde hele løsningen i rustfri stål, opfylder vi alle branchens betingelser. Vi har fået nogle spændende forespørgsler, som vi vurderer i øjeblikket. Potentialet er der ingen tvivl om, siger Jørgen Jacobsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078