23948sdkhjf

Det sker: Hør om robotter som succes for SMV

Innovationsprogrammet AutomationsBoost inviterer til gå-hjem-møde om de muligheder, som små og mellemstore virksomheder får med robotter

Gå-hjem-mødet foregår torsdag 20. juni i Odense. Her præsenterer to af de ”automationsboostede” virksomheder deres spændende projekter.

Det ene er en helt ny måler, som opfanger fordærvelse i madvarer mere nøjagtigt end nogensinde før. Den bygger på nanoteknologi og gør det muligt på få sekunder at måle præcis friskhed for fisk og kød - og dermed også angive den nøjagtige holdbarhedsdato.

Sensoren er udviklet af virksomheden Aminic, som er stiftet af to kvindelige forskere. Den epokegørende sensormetode fungerer som en meget følsom næse, der objektivt og præcist måler koncentrationen af de lugtmolekyler, der naturligt frigives under fordærvelsesprocesser. Sensoren er baseret på patenteret teknologi, som er udviklet i samarbejde med flere af landets største universiteter.

- Aminics løsning vil ændre kvalitetskontrollen i hele værdikæden indenfor fødevareindustrien og være banebrydende for fremtidens distribution og behandling af ferske fødevarer, vurderer Jens Peter Klausen, administrerende direktør hos fiskeproducenten J.P. Klausen.

Det andet indlæg omhandler løsningen AgroMat fra virksomheden Invenstar. Med minimale krav til det omkringliggende miljø gør den det muligt for enhver at dyrke økologiske fødevarer med et minimalt ressourceforbrug og nærmest uden miljøbelastning - samtidig med at det er CO2-neutralt. Det foregår i et lukket miljø, hvor planteavlen foregår i højden - i såkaldt vertikal farming.

Jens Riber, supply chain manager, fortæller at løsningen til bæredygtig og ressourcemæssig optimal dyrkning af planter nemt kan kombineres med det eksisterende produktionsapparat i gartneribranchen.

På dagen vil Kasper Aagaard, programchef hos Erhvervshus Fyn, desuden orientere om fremtidens projektmuligheder, og der er mulighed for networking. Mødet foregår torsdag 20. juni klokken 15-17 i Centerbygningen, Forskerparken 10, 5230 Odense M. Tilmelding senest den 19. juni på robocluster.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063